bsec urta105  uetr  komora logo 48
mt zabrane baner 728

IZBORI 2017

Obaveštavamo Vas da su dana 28. aprila 2017. godine, odlukom Upravnog odbora Udruženja, raspisani izbori za organe Udruženja i predsednika Udruženja.

Odlukom Upravnog odbora definisano je da rokovi za vršenje izbornih radnji počinju da teku od 28. aprila 2017. godine. S tim u vezi, Sekretarijat je pripremio biračke spiskove po okruzima koji su u elektronskoj formi dostavljeni članovima. Na biračkim spiskovima nalaze se redovni članovi (redovan član Udruženja definisan je članom 8. Statuta) koji su, posmatrano u odnosu na 28. april 2017. godine, članovi Udruženja više od šest meseci, čime su stekli pravo da biraju i budu birani (član 10. Statuta).

Prema članu 5. Pravilnika o izborima članovi imaju pravo da izvrše uvid u birački spisak i ulože prigovor. Rok za dostavljanje prigovora na biračke spiskove je 5. maj 2017. godine. Prigovori se mogu slati slati na mejl adresu Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.. Nakon isteka navedenog roka, Sekretarijat Udruženja predaje biračke spiskove Izbornoj komisiji i oni se smatraju zaključenim.

Izbori, odnosno glasanje za organe Udruženja i podnošenje kandidatura za predsednika Udruženja, shodno odluci Upravnog odbora, počeće 20. maja i biće završeni zaključno sa 5. junom 2017. godine. Izborne konferencije po okruzima će se održati u periodu od 20. maja do 31. maja. O tačnim datumima održavanja Izbornih konferencija bićete naknadno obavešteni.

Glasački listići i obrazac/forma za predlaganje kandidata za predsednika Udruženja u elektronskoj formi biće poslati na mejl adrese članova 20. maja 2017. godine, kada je predviđeno da počne glasanje. Takođe, glasački listići i obrazac/forma za predlaganje kandidata za predsednika Udruženja biće u papirnoj formi na Izbornim konferencijama.

Proglašenje izbornih rezultata za organe Udruženja i izbor predsednika izvršiće se na Izbornoj skupštini koja će se održati 15. juna 2017. godine. O mestu i vremenu održavanja Izborne skupštine bićete naknadno obavešteni.

Molimo članove da izvrše uvid u birački spisak okruga kome pripadaju i da, ukoliko imaju primedbe, ulože prigovor na birački spisak najkasnije do 5. maja 2017. godine.

 

Oznake: 2017, izbori

Štampa El. pošta