bsec urta105  uetr  komora logo 48

ODRŽANA 15. GODIŠNJA SKUPŠTINA I TRUCK BUSINESS FAIR 2015

 sajt mala U petak, 11.12.2015. godine održana je jubilarna XV Godišnja Skupština Poslovnog udruženja Međunarodni Transport i dvanaesta po redu manifestacija TRUCK BUSSINESS FAIR. Ponovo se na jednom mestu okupio veliki broj firmi koje se bave prevozom tereta ili putnika, njihovi najznačajniji komercijalni partneri, kolege iz zemalja u okruženju, kao i predstavnici javnog sektora.

Sponzori ovogodišnje Skupštine bili su:

Star import (Mercedes Benz Srbija i Crna Gora)

Mol Serbia

Transpass & IQ Card 

Celokupan događaj bio je i medijski propraćen.

Sajam komercijalnih partnera – TBF15 na kome je izlagalo 58 komercijalnih partnera Udruženja, počeo je u 9.30h.

XV Skupština je svečano otvarena u 12.15 časova himnom „Bože pravde“ i igrama iz Šumadije u izvođenju AKUDa „Ivo Lola Ribar“.

Nakon nastupa AKUDa „Ivo Lola Ribar“ članove predsedništva su pozvani da zauzmu svoja mesta za predsedavajućim stolom. Članovi predsedništva 15. Godišnje skupštine Poslovnog udruženja „Međunarodni transport“ bili su: predsednik Udruženja, g. Dušan Nikolić iz preduzeća UNITRAG PIŽON iz Beograda, predstavnik preduzeća MAKITRANS iz Futoga, gđa Milana Sekulić, predstavnik preduzeća HOLLEMAN TRANSPORT iz Beograda, g. Dejan Tubić koji je bio i predsedavajući 15. Godišnje skupštine Udruženja, predstavnik preduzeća STEF TRANS iz Čačka, g. Radojko Maslać i generalni sekretar Udruženja, gđa Tatjana Ivanović.

Pošto su članovi predsedništva zauzeli svoja mesta, program je nastavljen pozdravnim govorima. Skupštini se prvi obratio g. Dušan Nikolić, predsednik Udruženja. Potom su se Skupštini obratili i gđa Katarina Rakić, narodna poslanicu i zamenica predsednika Odbora za prostorno planiranje, saobraćaj, infrastrukturu i telekomunikacije Skupštine Republike Srbije, g. Vladimir Marinković narodni poslanik, potpredsednik Narodne skupštine Republike Srbije i predsednik Ekonomskog kokusa, g. Saša Stojanović, pomoćnik ministra građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture u sektoru za drumski transport, puteve i bezbednost saobraćaja, g. Aleksandar Simić, pomoćnik ministra građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture u sektoru za inspekcijski nadzor, g. Veselin Milošević, pomoćnik direktora Uprave carina, g. Milan Božović, v.d. direktora Agencije za bezbednost saobraćaja i g. Neđa Madić, predsednik Privredne komore „Međunarodni transport i logistika“ i dugogodišnji predsednik Udruženja.

Nakon pozdravnih govora, g. Dušan Nikolić, predsednik Udruženja i gđa Tatjana Ivanović, generalni sekretar Udruženja uručili su zahvalnice pojedincima koji su tokom prethodnih 15 godina postojanja i delovanja PU „Međunarodni transport“ svojim delovanjem posebno doprineli uređenju, razvoju i unapređenju delatnosti članova Udruženja i samom Udruženju. Zahvalnice su dodeljene g. Periši Nicoviću - inicijatoru i organizatoru osnivanja Udruženja 2000. godine, prvom generalnom sekretaru Udruženja i idejnom tvorcu manifestacije Truck Business Fair – TBF; dr Oliveri Medar, docentu Saobraćajnog fakulteta Univerziteta u Beogradu za izuzetan i trajni doprinos uređenju, razvoju i unapređenju delatnosti prevoza tereta u međunarodnom drumskom saobraćaju, obrazovanju kadrova koji rade u delatnosti, kao i za svesrdnu podržšku ideji udruživanja prevoznika, razvoju Udruženja i unapređenju njegovog rada; gđi Mirni Kojić Veljović, tehničkom direktoru firme E-Smart Systems iz Beograda za izuzetan, stručan i kreativan doprinos kvalitetu softverskog rešenja za raspodelu dozvola za prevoz; g. Aleksandru Ivkovcu, ministru - savetniku za ekonomske poslove pri Ambasadi Republike Srbije u Berlinu za spremnost i posvećenost traženju rešenja problema i zaštiti interesa srpskih prevoznika u Republici Nemačkoj; g. Igoru Vukićeviću, ispred kompanije STAR IMPORT koja posluje u okviru Emil Frey Grupe, generalnog distributera Daimler kompanije za Mercedes-Benz za doprinos delatnosti prevoza tereta u međunarodnom drumskom saobraćaju; g. Davoru Šokotu za izuzetan doprinos razvoju prijateljskih odnosa između kompanije Emil Frey Automotive i Udruženja; g. Saši Jankoviću ispred kompanije MOL SERBIA za doprinos delatnosti prevoza tereta u međunarodnom drumskom saobraćaju i g. Marku Sedlareviću iz komanije MOL SERBIA za izuzetan doprinos razvoju prijateljskih odnosa između ove kompanije i Udruženja.

Nakon dodele zahvalnica, usledila je prezentacija generalnog sponzora XV Skupštine - STAR IMPORT a potom je usledio radni deo Skupštine.

U nastavku je g. Tubić, predsedavajući XV Skupštine pozdravio prisutne i zahvalio poslovnim partnerima koji već dugi niz godina podržavaju Udruženje okupljajući se na manifestaciji TRUCK BUSSINES FAIR, a posebno se zahvalio generalnim sponzorima Mercedes-Benz i Mol. Potom je izvestio Skupštinu o rezultatima glasanja članova Skupštine Udruženja MEĐUNARODNI TRANSPORT koje je prethodno obavljeno elektronskim putem:

Prema izveštaju Verifikacione komisije koju su činili predstavnik preduzeća MINEX COMMERCE iz Zemuna, gđa Julija Prvanović i predstavnik preduzeća BUGARINOVIĆ TRANSPORT iz Novog Sada, g. Boris Bugarinović, od 145 članova Skupštine pismenim putem glasalo je __ člana. Dakle, uslov kvoruma je zadovoljen. Članovi Skupštine Udruženja MEĐUNARODNI TRANSPORT većinom glasova usvojili su svih 10 odluka. Predlozi odluka i detalji glasanja članova Skupštine nalaze se u prilogu ovog zapisnika i čine njegov sastavni deo.

G. Tubić je istakao da su članovi Skupštine usvojili Nacrt Statuta i na taj način 1. udovoljili potrebi da se inoviraju i modernizuju misija, vizija i ciljevi Udruženju; 2. dopunjeni su ciljevi novim ciljem koji će predstavljati osnov za delovanje Udruženja na planu ekonomskih i socijalnih sloboda i prava članova, zaštite ekonomskog i socijalnog položaja članova kao poslodavaca, zaštite privatnog vlasništva, poboljšanja uslova rada, razvoja kulture pregovaranja, podsticanja mirnog rešavanja radnih sporova, jačanja bipartitne i tripartitne saradnje i razvoja socijalnog dijaloga; 3. po uzoru na organizacije slične našem Udruženju, istaknuta je uloga osnoviča Udruženja i uveden je institut počasnog predsednika; 4. kako bi ojačali položaj i uticaj Udruženja stvoren je osnov da u radu pojedinih organa Udruženja, na prvom mestu Upravnog odbora, učestvuju i lica koja nisu članovi Udruženja ali koja svojim znanjem, zvanjem i položajem mogu doprineti ostvarenju ciljeva Udruženja.

Na kraju svog obraćanja, g. Tubić se još jednom zahvalio kolegama i gostima što su se odazvali pozivu da prisustvuju XV Skupštini Udruženja i predao vođenje ostatka programa radnog dela Skupštine gđi Tatjani Ivanović, generalnom sekretaru Udruženja.

Program je dalje nastavljen u okviru Panel diskusije čiji je moderator bila gđa Tatjana Ivanović, generalni sekretar Udruženja. Učesnici Panel diskusije bili su ispred Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture gđa Ivana Kunc, gđa Olivera Stević Ledenčan, g. Damir Ledenčan i g. Veljko Kovačević, ispred Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja gđa Jelena Starčević, ispred Uprave saobraćajne policije Ministarstva unutrašnjih poslova g. Boban Milinković i g. Miodrag Kremić, ispred Uprave carina Ministarstva finansija g. Veselin Milošević i ispred Agencije za bezbednost saobraćaja g. Zoran Alimpić.

Tokom Panel diskusije razgovarano je o sledećim temama: Novi zakonski okvir prevoza tereta u drumskom saobraćaju, Promene u primeni kriterijuma i načinu raspodele dozvola za prevoz, Novi zakon o radnom vremenu vozača i tahografima, Transport opasnog tereta – novi zakonski okvir, uloga i mesto savetnika za bezbednost, Uvođenje NCTSa i pristup konvenciji o zajedničkom tranzitnom postupku.

Panel diskusija završena je u 15 časova.

Od 16 časova članovi Udruženja i gosti mogli su da uživaju u svečanom ručku u restoranu Sava centra. Tokom ručka tradicionalno je usledilo izvlačenje nagrada na nagradnoj igri za koju su nagrade obezbedili poslovni partneri - izlagači na TBF15.

Još jednom zahvaljujemo svima koji su prisustvovali ovogodišnjoj Skupštini Udruženja koja je ove godine imala veliki broj izlagača i posetilaca. Nadamo se da ćemo se videti i naredne godine a do tada nam ostaje da svi zajedno radimo na zajedničkom cilju unapređenja delatnosti prevoza u drumskom saobraćaju.

Fotografije sa XV Skupštine i TBF15 možete pogledati ovde

 Spisak učesnika TBF2015:

GENERALNI SPONZOR

MB-star M p 4C

 

MB-wm claim2 la S p 1C

MOL logo

SPONZOR

iq

EasyTrip Logo Orange RVB

 

 MEDIJSKI SPONZOR:

eKapija logo beli new

 

Izlagač

Broj štanda

1.  VERAG  1
2.  AFFINITY BALKANS I DKV  4
3.  DIESEL24  2
4.  PNEUTECH  7
5.  TIMOCOM  3
6.  MOTOPLUS  6
7.  YES!MONEY  20
8. SHADOW NET 10
9.  CASH BACK IMO  12
10.  VOLVO  25
11.  RENAULT TRUCKS  26
12.  DAF  34
13.  MAN-DEWACO  35
14.  SCHMITZ  27
15.  SCANIA  5
16.  IVECO  13
17.  SCHARZMUELLER  9
18.  TAHOGRAF BG  15
19. CVS MOBILE 28
20. SEJARI 22
21.  PLATTNER  19
22.  ALMAKS  33
23.  ADECO  14
24.  CYCLE  11
25.  HEADSOFT/ISTOBAL  41
26.  HARBORSZ  24
27. SHELL ADRIA  16
28.  POLAR KLIMA  21
29.  ARIS POLSKA  31
31. PRAĆENJE VOZILA 37
32. 1,2,3 CARGO 38
33. SIMPLEX  23
34. RAIFFEISEN LEASING  32
35. AFFINITY BALKANS I DKV 47
36. NAFTACHEM  39
37. BFS TOOLS 40
38. TRUCK BODIES&TRAILERS 29
39. TRIGLAV OSIGURANJE 57
40. ART FRIGO 43
41. ORBICO 36
42. AM TRADE/3M 48
43. VIZIJA RAČUNOVODSTVO 49
44. CUBE RISK MANAGEMENT SOLUTIONS 46
45. SUPRIMA SLOVENIJA 56
46. EUROTOLL  55
47. PROCREDIT BANKA  50
48. FLEET MANAGEMENT SOLUTIONS 44
49. PONOR  51
50. TRIO MOTORS  45
51. MILETIĆ PETROL 53
52. WIELTON  54
53. MOBILLAND  42
54. MERKER   52 
55.  TAB TOPLA     58  
56. SV TRANSPORT SERVICE 59


PROGRAM 15. SKUPŠTINE:

 

9:00 – 9:30
Registracija učesnika

 

9:30 – 16:30
TBF 2015 - Sajam komercijalnih partnera

 

12:00 – 12:30
Svečano otvaranje i uvodne reči

 

12:30 – 12:45
Prezentacija generalnog sponzora

 

12:45 – 13:00
Proglašenje odluka XV Skupštine Udruženja

 

13:00 – 14:00
Panel diskusija

 

 

 

Kontakt osoba:

Aleksandar Spasić

mob 063 318 138

Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.@pumedtrans.com

 

 

Štampa El. pošta