bsec urta105  uetr  komora logo 48
  • Početak
  • DOGAĐAJI
  • OKRUGLI STO „NEDOSTATAK PROFESIONALNIH VOZAČA – ŠKOLOVANJE VOZAČKOG KADRA“

OKRUGLI STO „NEDOSTATAK PROFESIONALNIH VOZAČA – ŠKOLOVANJE VOZAČKOG KADRA“

Okrugli sto na temu „Nedostatak profesionalnih vozača – školovanje vozačkog kadra“, čiji je organizator Poslovno udruženje "Međunarodni transport", održan je 26. marta 2018. godine u Svečanoj sali Beogradskog sajma.

Učesnici okruglog stola bili su predstavnici Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, predstavnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Agencije za bezbednost saobraćaja kao i predstavnici Zavoda za unapređivanje vaspitanja i obrazovanja i predstavnici Zajednice saobraćajnih škola Srbije.

Učesnici okruglog stola razmatrali su moguća rešenja u pogledu prevazilaženja problema nedostatka kvalifikovanih vozača kroz promovisanje i unapređenje sistema obrazovanja u Republici Srbiji. Cilj ovog okruglog stola bio je da se učenicima srednjih saobraćajnih škola koji se obrazuju za zanimanje Vozač motornih vozila omogući sticanje vozačke dozvole za CE kategoriju u okviru redovnog školovanja. Iz tog razloga su učesnici okruglog stola iznosili sva ograničenja i moguće opcije rešavanja ovog problema i iskazali svoju spremnost i angažovanost u zajedničkom rešavanju nedostatka kvalifikovanih vozača u Srbiji.

Oznake: Poslovno udruženje "Međunarodni transport", Sajam automobila

Štampa El. pošta