bsec urta105  uetr  komora logo 48

UDRUŽENJE NA 33. GENERALNOJ SKUPŠTINI UDRUŽENJA BSEC-URTA

8. juna 2018. godine u Sofiji u Bugarskoj održana je 33. Generalna skupština Udruženja BSEC-URTA. Predstavnici našeg Udruženja bili su generalni sekretar g. Aleksandar Spasić i savetnik gđa Kristina Jezdić.

Pored predstavnika našeg Udruženja, skupštini BSEC-URTA prisustvovali su i predstavnici udruženja Turske, Azerbejdžana, Albanije, Jermenije, Bugarske, Gruzije, Grčke, Moldavije, Rumunije, Ukrajine, Makedonije, Jordana i Litvanije kao i generalni sekretar IRU-a g. Umberto de Pretto.

Predstavnici našeg Udruženja su iskoristili ovu jedinstvenu priliku da iznesu stavove u pogledu problema čekanja na graničnim prelazima kao i da podrže rešavanje istih. Najveći problem koji su istakli predstavnici svih udruženja je višednevno čekanje na graničnim prelazima između Bugarske i Turske.

Pored toga, predstavnici Udruženja su ugovorili sa kolegama iz zemalja BSEC regiona gde srpski prevoznici imaju problem nedostatka dozvola za prevoz da zajedničkim aktivnostima pomognu svojim nadležnim ministarstvima da se problem nedostatka dozvola za prevoz prevaziđe (Grčka, Albanija i Rumunija).

Važna tema ove skupštine bilo je i predstavljanje osnovanog Arbitražnog tela u Istambulu koja se bavi zastupanjem prevoznika zemalja BSEC regiona i prevoznika zemalja koje se graniče sa zemljama BSEC regiona.

BSEC URTA 2018BSEC URTA 2018 120180608 33rd Meeting of the BSEC URTA General Assembly website

 33GA2.jpeg

Oznake: BSEC-URTA

Štampa El. pošta