bsec urta105  uetr  komora logo 48
  • Početak
  • DOGAĐAJI
  • ODRŽANA RADIONICA „PAMETNI TAHOGRAF“ U ORGANIZACIJI AGENCIJE ZA BEZBEDNOST SAOBRAĆAJA

ODRŽANA RADIONICA „PAMETNI TAHOGRAF“ U ORGANIZACIJI AGENCIJE ZA BEZBEDNOST SAOBRAĆAJA

Agencija za bezbednost saobraćaja je 12. septembra 2018. godine organizovala radionicu „Pametni tahograf“ na kojoj su prisustvovali i predstavnici Udruženja.

Cilj ove radionice bio je da se prisutni upoznaju sa karakteristikama pametnog tahografa kao i sa novim propisima Evropske unije u vezi nove generacije tahografa. Kako navode iz Agencije za bezbednost saobraćaja, cilj uspostavljanja sistema „pametnog tahografa“ je povećanje bezbednosti saobraćaja, poboljšanje socijalnog položaja vozača kao i jednoobrazna primena odredaba koje se odnose na vremena upravljanja i odmora vozača kao i pitanje kontrole tih vremena.

Jasmina Milošević, direktorka Agencije za bezbednost saobraćaja, kaže da se ovaj cilj postiže uspostavljanjem jednakih pravila za sve učesnike u transportnom procesu, kako u međunarodnom prevozu tako i kada je u pitanju prevoz koji se u celini odvija na teritoriji Republike Srbije.

Radionici su prisustvovali g. Bernardo Martinez, direktor odeljenja za transport pri Evropskoj komisiji (DG Move) kao i g. Remi Rusoto iz Konfederacije organizacija za drumski transport (CORTE). 

G. Martinez, izjavio je da će primena pametnih tahografa po propisima Evropske unije početi od 15. juna 2019. godine. On je istakao da je to veoma kratak vremenski rok, ali Evropska komisija je spremna da pruži podršku svim zemljama koje će uvoditi pametne tahografe. G. Rusoto izjavio je da će pametni tahografi biti od mnogo veće pomoći za sprovođenje i poštovanje saobraćajnih propisa, od aktuelnih tahografa. 

Oznake: Agencija za bezbednost saobraćaja

Štampa El. pošta