bsec urta105  uetr  komora logo 48

PITANJA I ODGOVORI

Sertifikati za priključna vozila

Da li je potrebno da priključno vozilo bude iste ili više kategorije od motornog vozila, imajući u vidu da kontrolni organi pojedinih država, u slučaju motornog vozila kategorije „EVRO 5 bezbedno“ zahtevaju da priključno vozilo bude iste kategorije, odnosno osporavaju sertifikat za priključno vozilo koji u naslovu ima „…(ZELENIJE, EURO3, EURO4…)“?

Sertifikat za priključno vozilo se odnosi isključivo na tehničke uslove za bezbedno vozilo (uređaj za zaštitu od podletanja sa zadnje strane, uređaj za bočnu zaštitu, svetla za upozorenje, reflektujuće table, uređaj za kočenje uključujući ABS) a ne i na uslove u pogledu snage motora i buke i emisije zagađivača na osnovu kojih se motorno vozilo svrstava u kategorije „EVRO III bezbedno“, „EVRO IV bezbedno“ i „EVRO V bezbedno“ vozilo. U tom smislu potpuno je bespredmetno da se za priključno vozilo vezuju EVRO standardi.

Dalje, ovakav stav kontrolnih organa pojedinih država direktno je u suprotnosti i sa Uputstvom za vladine službenike i prevoznike o primeni CEMT multilateralne kvote. Naime, u pomenutom uputstvu eksplicitno stoji da od 01.01.2009. godine počinje primena novih obrazaca sertifikata ali da sertifikati izdati pre 31.12.2008. godine, odnosno 31.03.2009. godine nastavljaju da važe. Sertifikati za priključna vozila koji u naslovu imaju „…(ZELENIJE, EURO3, EURO4…)“ jesu sertifikati koji su izdavani pre 31.12.2008. godine a koji prema pomenutom Uputstvu važe do daljnjeg jer se sertifikat za vozilo izdaje jednom i ne mora se obnavljati, osim u slučaju promene osnovnih podataka koji su naznačeni u istom.

Odgovor na ovo pitanje možete naći i na zvaničnoj internet prezentaciji Međunarodnog transportnog foruma.

Vrh strane

Štampa El. pošta