bsec urta105  uetr  komora logo 48

SAOPŠTENJE IZ TIMOCOM-A: NATPROSEČNO VELIKI OBIM PONUDE TERETA U 3. KVARTALU

Transportni barometar: TimoCom beleži najveći obim ponude tereta do sad. Transportni barometar TimoCom-a za protekli treći kvartal pokazuje da ponuda tereta i dalje prevazilazi raspoložive kapacitete tovarnog prostora. Tako je odnos ponuđenog tereta i tovarnog prostora u proseku iznosio 71:29. Nivo tereta je u letnjim mesecima, jula, avgusta i septembra, u celini i dalje beležio porast. Kako objasniti ovaj fenomen na evropskom transportnom tržištu?

Nastavi sa čitanjem

Štampa El. pošta

USLUGA VOĐENJA EVIDENCIJE O RADNOM VREMENU VOZAČA

S obzirom da prema Pravilniku o evidenciji radnog vremena člana posade vozila, donetog na osnovu Zakona o radnom vremenu posade vozila u drumskom saobraćaju i tahografima (u daljem tekstu ZoRV), prevoznici imaju i obavezu vođenja evidencija o radu vozača, Udruženje je proširilo ponudu svojih usluga koje su u vezi sa obavezama prevoznika koje proizilaze upravo iz pomenutog zakona i njegovih podzakonskih akata.

Nastavi sa čitanjem

Štampa El. pošta

USVOJEN ZAKON O ELEKTRONSKOM DOKUMENTU

Skupština Srbije je 17.10.2017. usvojila Zakon o elektronskom dokumentu, elektronskoj identifikaciji i uslugama od poverenja u elektronskom poslovanju. Ovim zakonom će svim korisnicima biti omogućeno da preko svog mobilnog telefona koriste kvalifikovani elektronski potpis u transakcijama i elektronskoj komunikaciji, a elektronski dokument biće izjednačen sa papirnim.

Nastavi sa čitanjem

Štampa El. pošta

Srodne vesti