bsec urta105  uetr  komora logo 48

DODELA HUMANITARNE POMOĆI

06  Poslovno udruženje „Međunarodni transport" se, gotovo istovremeno sa proglašenjem vanredne situacije, uključilo u akciju prikupljanja i pružanja pomoći ugroženima u majskim poplavama pozivajući svoje članove da stanovnicima ugroženih područja pomognu donacijama u prevozu ili novcu.

Tokom sprovedene akcije članovi Udruženja su, na domaćim i međunarodnim relacijama prevezli brojne humanitarne pošiljke, kao i prikupili preko pet miliona dinara na namenskom računu za pomoć ugroženima u poplavama.
Na osnovu odluke Upravnog odbora Poslovnog udruženja „Međunarodni transport" i utvrđenih potreba, ali i zahteva stanovništva iz četiri najugroženije opštine - Obrenovca, Uba, Valjeva i Krupnja, prikupljena novčana sredstva utrošena su na nabavku nameštaja i bele tehnike.
Ovom akcijom Udruženja obuhvaćeno je 181 domaćinstvo kojima će biti dodeljeno 139 kauča i 191 komad bele tehnike, od čega 91 veš mašina, 67 električnih šporeta i 33 frižidera. Ukupna vrednost ove donacije je 5.048.708,4 dinara.
Najviše komada nameštaja i bele tehnike: 126 kauča, 69 veš mašina, 48 električnih šporeta i 24 frižidera, obezbeđeno je za 130 poplavljenih domaćinstava opštine Obrenovac. U opštini Valjevo, za 21 domaćinstvo obezbeđeno je 7 kauča, 9 veš mašina, 5 električnih šporeta i 7 frižidera. U opštini Ub 7 veš mašina, 8 električnih šporeta i 2 frižidera dodeljeno je u 15 domaćinstava. Isti broj domaćinstava opštine Krupanj – 15, dobilo je 6 veš mašina, 6 električnih šporeta i 6 kauča.
Isporuka bele tehnike domaćinstvima ovih opština obavljena je u sredu, 20. avgusta 2014. godine. Isporuka kauča, obaviće se u toku poslednje nedelje avgusta ili prve nedelje septembra.

Štampa El. pošta

Srodne vesti