bsec urta105  uetr  komora logo 48

BILATERALNI SKRINING ZA OBLAST TRANSPORTA

06 

Bilateralni skrining za pregovaračka poglavlja 14 (Transport) i 21 (Transevropske mreže) održava se od 24. do 26. februara u Briselu.

Pored predstavnika Evropske komisije, sastanku, kao članovi delegacije Republike Srbije, prisustvuju predstavnici institucija koje učestvuju u radu Pregovaračke grupe za transport i Pregovaračke grupe za transevropske transportne mreže, i to predstavnici sledećih organa i organizacija: Ministarstva unutrašnjih poslova; Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja; Ministarstva rudarstva i energetike; Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine; Ministarstva finansija; Ministarstva odbrane; Komisije za zaštitu konkurencije; Agencije za bezbednost saobraćaja; Direkcije za železnice; Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja; Instituta za standardizaciju Srbije; Direktorata civilnog vazduhoplovstva Republike Srbije; Republičkog zavoda za statistiku; Republičkog sekretarijata za zakonodavstvo; Agencije za upravljanje lukama i Kancelarije za evropske integracije. Institucija koja je nosilac posla za Pregovaračku grupu za transport je Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Na sastanku bilateralnog skrininga, predstavnici Republike Srbije će predstaviti legislativu i stepen usklađenosti pravnih tekovina Republike Srbije sa pravnim tekovinama Evropske unije u oblasti drumskog, železničkog, vodnog i vazdušnog saobraćaja, kao i transevropskih transportnih mreža. 

 

 

Štampa El. pošta

Srodne vesti