bsec urta105  uetr  komora logo 48

UDRUŽENJE NA SALONU AUTOMOBILA

logosalonautomobila b U okviru 52. MEĐUNARODNOG SALONA AUTOMOBILA – MSA (OICA) koji se održava u periodu od 20. do 29. marta 2015. godine na Beogradskom sajmu, u Svečanoj sali Upravne zgrade, Udruženje 27. marta 2015. godine organizuje okrugli sto na temu: Radno vreme, vremena upravljanja, pauza i odmora posade vozila, tahografi i kaznena politika – domaća i međunarodna praksa.

Organizacija okruglog stola ima za cilj da se prevoznici i zaintersovana javnost informiše o:

  1. novinama u vezi radnog vremena, vremena upravljanja, pauza i odmora vozača, tahografima i kaznenoj politici koje proizilaze iz donoše novog Zakona o radnom vremenu posada vozila i tahografima;
  2. domaćoj sudskoj praksi vezanoj za radno vreme, vremena upravljanja, pauza i odmora vozača;
  3. praksi evropskih zemalja vezanoj za kontrolu radnog vremena, vremena upravljanja, pauza i odmora vozača (Hrvatska, Slovenija, Francuska, Nemačka i Belgija).

Planirano je da učesnici okruglog stola budu predstavnici domaćih nadležnih organa (Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Ministarstvo unutrašnjih poslova – Uprava saobraćajne policije, Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Agencija za bezbednost saobraćaja), predstavnici sudske vlasti (prekršajne sudije), stručnjaci (Saobraćajni fakultet Univerziteta u Beogradu), predstavnici stranih nadležnih organa (Hrvatska, Slovenija, Francuska, Nemačka, Belgija i dr.), kao i prevoznici.

Namera Udruženja je da se, u dijalogu javnog i privatnog sektora, razmene informacije, stavovi i mišljenja po navedenim pitanjima i tako doprinese uspostavljanju najbolje prakse u ovoj oblasti.

Pozivamo prevoznike da prisustvuju Okruglom stolu na temu: Radno vreme, vremena upravljanja, pauza i odmora posade vozila, tahografi i kaznena politika – domaća i međunarodna praksa koji će se održati u petak 27. marta 2015. godine od 10 – 12.30 časova.

Ujedno, obaveštavamo prevoznike da će Udruženje imati i svoj štand na sajmu i to u hali 2a. Pozivamo prevoznike da svrate do štanda, predahnu i saznaju novine u oblasti međunarodnog transporta. Tačno mesto štanda pogledajte OVDE.

Sajam je otvoren svakog dana od 10.00-20.00h

raspored izlagaca msa 2015 600 c

Štampa El. pošta

Srodne vesti