bsec urta105  uetr  komora logo 48

PRODAJA BORSKOG "TERETNOG TRANSPORTA"

garfikoncic Izvor: eKapija - Akcionarsko društvo "Teretni transport" iz Bora je jedno od malobrojnih preduzeća iz transportne industrije koje je Agencija za privatizaciju ponudila na prodaju putem javnog nadmetanja, objavila je Radio televizija "Bor". Ono je pre 12 godina transformisano iz društvenog preduzeća u akcionarsko društvo, država je zadržala 40% akcija, a ostatak je podeljen radnicima. U međuvremenu se deo radnika odrekao akcija kako bi mogli da dobiju besplatne akcije velikih državnih preduzeća. Zahvaljujući tome procenat akcija države povećan je na 73,87% i one će biti predmet javnog nadmetanja krajem jula, po početnoj ceni od 352.895 EUR.

U "Teretnom transportu" kažu da interesovanja ima, uglavnom od borskih firmi. Oni od privatizacije očekuju nova ulaganja u kamione i mehanizaciju, kako bi mogli da budu što konkurentniji na tržištu.

- Akcije koje su u vlasništvu radnika i fizičkih lica nisu predmet prodaje. Ono što očekujemo od većinskog vlasnika je ulaganje u opremu i nove kamione, kako bi se održali na tržištu jer posla ima. Plan je da u prvoj godinu u nove kamione bude uloženo oko 250.000 EUR. Plan trazvoja i ulaganja dostavili smo Agenciji za privatizaciju i sa tačnim koracima gde su najpotrebnija ulaganja. Lično mislim da ovo preduzeće ima dobru perspektivu - kaže Zvonko Petalinkar, v.d. direktora AD "Teretni transport".

Raspisan je i socijalni program za zaposlene koji finansira država, za koji se od 80 radnika prijavilo njih 15.
Veliki deo dugova državi za poreze i doprinose do 2013. godine biće otpisan, a većinski vlasnik imaće obavezu samo prema radnicima kojima lični dohodak kasni 11 meseci.

Rok za prijavu zainteresovanih za učešće u javnom nadmetanju za "Teretni transport" je 21. jul do 15 sati.

 

 

Štampa El. pošta

Srodne vesti