bsec urta105  uetr  komora logo 48
mt zabrane baner 728

RASPODELA GODIŠNJIH DOZVOLA ZA HOLANDIJU

05 Na sajtu Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture objavljena raspodela holandskih godišnjih univerzalnih dozvola.

Na sastanku Mešovite komisije Republike Srbije i Holandije za međunarodni prevoz putnika i stvari u drumskom saobraćaju, koja je održana 9. i 10. novembra 2015. godine u Beogradu, dogovorena je razmena 400 godišnjih univerzalnih dozvola (Evro 4, 5 i 6). Obzirom da je podnošenje zahteva za Godišnji plan za 2016. godinu završeno 2. novembra, dakle pre nego što je ugovoren ovaj kontingent dozvola, njihova raspodela nije mogla biti urađena prilikom utvrđivanja godišnjeg plana raspodele za 2016. godinu.

Ministarstvo je naknadno utvrdilo raspodelu dozvola iz ovog novog kontingenta holandskih godišnjih dozvola, i to na osnovu sledećih eliminatornih kriterijuma:

1. Broj pojedinačnih dozvola u godišnjem planu - za dodelu jedne godišnje dozvole potreban je broj pojedinačnih dozvola koji iznosi 5 dozvola iz kontingenata NL-bt i NL-3zem u zbiru;

2. Broj vozila u kategoriji E4, E5 i E6 preostao nakon raspodele CEMT i vremenskih dozvola - za dodelu jedne godišnje dozvole potreban je broj vozila koji iznosi 1,9 (Evro 4, 5 i 6).

Raspodelu holandskih godišnjih dozvola možete preuzeti sa sajta Ministarstva.

Zahtev za preuzimanje holandskih godišnjih dozvola može se podneti počev od srede, 17.2.2016. godine.

Takođe, Ministarstvo je u skladu sa članom 8. stav 3. Uredbe o raspodeli stranih dozvola za međunarodni javni prevoz stvari domaćim prevoznicima, na svom sajtu objavilo i liste prevoznika za dodelu vremenskih i CEMT dozvola, tzv. liste čekanja koje možete pogledati ovde.

 

Štampa El. pošta

Srodne vesti