bsec urta105  uetr  komora logo 48
  • Početak
  • VESTI
  • PRVI FINALISTA VOLVO TAKMIČENJA U EKONOMIČNOJ VOŽNJI IZ KOMPANIJE BUGARINOVIĆ TRANSPORT

PRVI FINALISTA VOLVO TAKMIČENJA U EKONOMIČNOJ VOŽNJI IZ KOMPANIJE BUGARINOVIĆ TRANSPORT

volvo Prvo predfinalno nadmetanje u ovogodišnjem ciklusu Volvo takmičenja u ekonomičnoj vožnji – The Drivers’ Fuel Challenge – održano je 23. aprila u Volvo prodajno-servisnom centru u Novom Sadu. Za učešće se prijavilo tridesetak profesionalnih vozača iz svih krajeva Vojvodine, uglavnom iz kompanija koje u voznom parku već imaju Volvo kamione. Volvo tegljačem najnovije generacije najekonomičnije je upravljao Bojan Bugarinović, iz novosadske komapnije Bugarinović Transport, čime se kvalifikovao za nacionalno finale, koje se 18. juna održava u Novim Banovcima.

Jedini u Srbiji među uvoznicima i prodavcima teških komercijalnih vozila, Volvo i ove godine, četvrti put zaredom, organizuje nadmetanja u ekonomičnoj vožnji - The Drivers' Fuel Challenge. Pravo učešća imaju svi profesionalni vozači iz naše države, bez obzira na marku, tip ili godište kamiona kojim upravljaju.

Ovogodišnji ciklus tog renomiranog svetskog nadmetanja, koje predstavlja jedinstvenu priliku da se u praksi pokaže pravo vozačko umeće - kako iskoristiti svaku kap goriva na najbolji način, započeo je 23. aprila, u Volvo prodajno-servisnom centru u Novom Sadu. Za sve učesnike važila su ista pravila: vozili su unapred određenom trasom od petnaestak kilometara, na identičnim vozilima, u identičnim vremenskim uslovima. Pobedio je učesnik sa najnižom prosečnom potrošnjom goriva, 25-godišnji Bojan Bugarinović, iz kompanije Bugarinović Transport iz Novog Sada. On je zadatu trasu prevalio za 19 minuta i 58 skundi, uz prosečnu potrošnju od 24,6  l/100 km.

Ove godine svi učesnici svoje umeće u ekonomičnoj vožnji dokazuju upravljajući jednim od najekonomičnijih Volvo vozila - tegljačem iz serije FH sa Euro VI motorom sa 500 KS KS i 2.500 Nm maksimalnog obrtnog momenta i kabinom Globetrotter XL sa bogatom dodatnom opremom. Prvi put ove godine takmičarska vozila su opremljena jedinstvenim automatizovanim menjačem sa dvostrukim kvačilom - revolucionarnim tehničkim rešenjem koje je Volvo pre dve godine, prvi među svim svetskim proizvođačima, ponudio kao opcionu opremu. Takmičarski tegljači vuku opterećene poluprikolice renomiranih nemačkih proizvođača Krone i Shmitz Cargobull, čime se maksimalno oponašaju uobičajeni radni zadaci profesionalnih vozača, dok gorivo proverenog kvaliteta obezbeđuje partner u ovogodišnjem ciklusu - kompanija Miletić Komerc d.o.o.

Drugi krug Volvo nadmetanja u štedljivoj vožnji održava se 13. i 14. maja u Čačku, treći 20. maja u Nišu, a poslednji 27. i 28. maja u Novim Banovcima, gde će 18. juna biti održane i finalne „borbe" za titulu najboljeg u Srbiji. Pobednik nacionalnog takmičenja učestvuje na regionalnom finalnom nadmetanju, koje se 17. i 18. avgusta održava na čuvenoj stazi Formule 1 - Hungaroring, u blizini Budimpešte, glavnog grada Mađarske. Najbolji na regionalnom finalu, zapravo vozač sa najlakšim stopalom na „gasu", ove godine osvaja novi Volvo automobil V40 Base (sa ručnim menjačem), drugoplasiranom će pripasti Volvo brendirani proizvodi u vrednosti od 1.000 evra, a trećeplasiranom Volvo brendirani proizvodi u vrednosti od 500 evra. Vredne nagrade se dodeljuju i vlasnicima kompanija u kojima su zaposleni najumešniji vozači - onoj u kojoj vozi pobednik pripada vaučer za usluge i delove u vrednosti od 5.000 evra, drugoplasiranoj od 2.500, a trećeplasiranoj vučer u vrednosti od 1.000 evra.

volvo

Štampa El. pošta

Srodne vesti