bsec urta105  uetr  komora logo 48

RASPODELA GODIŠNJIH DOZVOLA ZA ČEŠKU

05 Na sajtu Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture objavljena raspodela čeških godišnjih bilateralno-tranzitnih dozvola.

Na sastanku Mešovite komisije Republike Srbije i Češke Republike za međunarodni prevoz putnika i stvari u drumskom saobraćaju, koja je održana 22. i 23. marta 2016. godine u Beogradu, dogovorena je razmena 50 godišnjih bilateralno-tranzitnih dozvola. Obzirom da je podnošenje zahteva za Godišnji plan za 2016. godinu završeno 2. novembra 2015. godine, dakle pre nego što je ugovoren ovaj kontingent dozvola, njihova raspodela nije mogla biti urađena prilikom utvrđivanja godišnjeg plana raspodele za 2016. godinu.

Ministarstvo je naknadno utvrdilo raspodelu dozvola iz ovog novog kontingenta čeških godišnjih dozvola, i to na osnovu sledećih kriterijuma:

1. Broja pojedinačnih dozvola u godišnjem planu- za dodelu jedne godišnje dozvole određenog kontingenta, utvrđen je potreban broj pojedinačnih dozvola koji iznosi u zbiru 100 (CZ-bt i CZ-uni);

2. Preostalog broja vozila u kategoriji E3, E4, E5 i E6 nakon raspodele CEMT i vremenskih dozvola- za dodelu jedne godišnje dozvole određenog kontingenta, utvrđen je potreban broj vozila koji iznosi u zbiru 2 (Evro 3, 4, 5 i 6).

Raspodelu čeških godišnjih dozvola možete preuzeti sa sajta Ministarstva.

Podnošenje zahtev za preuzimanje čeških godišnjih dozvola počinje od srede, 6.7.2016. godine.

Štampa El. pošta

Srodne vesti