bsec urta105  uetr  komora logo 48

PRVA KONTROLA U FRANCUSKOJ

Francuska firma MOVE EXPERT nas je obavestila da je registrovana prva kontrola poštovanja novog francuskog zakona LOI MACRON. 
Italijanski vozač je na ulasku u Francusku, u ponedeljak, 8. avgusta zaustavljen od strane francuske policije koja je tražila od vozača da pruži na uvid Sertifikat (Attestation). Francuska policija je proverila validnost sertifikata i kontaktirala firmu MOVE EXPERT da proveri da li je vozač u njihovoj bazi.
ZATO OPREZ: Svaki vozač koji vrši bilateralni i prevoz za i iz Francuske mora imati kod sebe validan Sertifikat i kopiju Ugovora o radu!

Podsećamo:

Loi Macron, francuski zakon koji reguliše obaveze poslodavca koji svoje zaposlene šalje na rad u tu zemlju stupio je na snagu 1. jula ove godine. Zakon se odnosi na vozače koji obavljaju međunarodni prevoz, i to bilateralni, za i iz trećih zemalja i kabotažu. Po ovom zakonu, svaki strani radnik na teritoriji Francuske mora biti izjednačen u smislu naknade sa francuskim radnikom, za vreme provedeno na teritoriji Francuske, a od poslodavca koji je radnika uputio na put u Francusku se očekuje da to i dokaže.

Poslodavci koji upućuju radnike u Francusku moraju odrediti svog predstavnika u Francuskoj, koji će biti zadužen za komunikaciju sa nadležnim organima i telima za kontrolu.

Više o ovome pročitajte ovde.

Oznake: Francuska, Loi Macron

Štampa El. pošta