bsec urta105  uetr  komora logo 48
mt zabrane baner 728

OBAVEŠTENJE O PLANU RASPODELE ZA 2017

grbsrb

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture naknadno je objavilo i Obaveštenje o utvrđenom pojedinačnom planu raspodele za 2017. godinu, koje možete preuzeti OVDE

Skrećemo pažnju na sledeće:

  • Ministarstvo najavljuje da će u narednom periodu intenzivirati proveru ispunjenosti uslova iz člana 15a Zakona o međunarodnom prevozu u drumskom saobraćaju, odnosno člana 10. Uredbe o raspodeli stranih dozvola za međunarodni javni prevoz stvari domaćim prevoznicima i poziva prevoznike da kod Ministarstva vode ažurne podatke o registrovanim teretnim i priključnim vozilima koja se nalaze prijavljena za obavljalje međunarodnog prevoza.
  • Ministarstvo najavljuje da počev od 10. januara 2017. godine pojedinačne dozvole mogu preuzimati::

             1. ovlašćena zaposlena lica kod domaćeg prevoznika, korisnika dozvole;

             2. zaposleni u ovlašćenim pravnim licima koja se bave poslovima zastupanja domaćih

                 prevoznika pred državnim organima i koje je za te poslove ovlastio domaći prevoznik,

                 korisnik dozvola.

Ovlašćenje za preuzimalje dozvola overeno kod notara, neophodno je dostaviti do navedenog roka i neophodno je da pored podataka o domaćem prevozniku sadrži ime i adresu pravnog lica koje obavlja poslove zastupanja korisnika dozvola, matični broj, PIB, ime i prezime odgovornog lica, ime i prezime zaposlenog koji će preuzimati dozvole u ime pravnog lica zastupnika, dokaz o njegovom radnom odnosu ili radnom angažovalju, broj identifikacionog dokumenta i adresu stanovanja tog lica.
U slučaju ovlašćenih zaposlenih lica kod domaćeg prevoz nika potrebno je na memorandumu domaćeg prevoznika dostaviti spisak tih lica, kao i dokaz o njegovom radnom odnosu ili radnom angažovanju, broj identifikacionog dokumenta i adresu stanovanja tog lica.

  • Mada je raspodela čeških godišnjih dozvola izvršena, broj pojedinačnih dozvola koje se oduzimaju za dodelu češke godišnje dozvole nije utvrđen jer češka strana nije dosavila ove dozvole. Dakle, u ovom trenutku, neće se vršiti dodela čeških godišnjih dozvola.

Oznake: godišnji plan raspodele

Štampa El. pošta