bsec urta105  uetr  komora logo 48
  • Početak
  • VESTI
  • IZDAVANJE PUTNIH NALOGA POČEVŠI OD 13.02.2017. GODINE
mt zabrane baner 728

IZDAVANJE PUTNIH NALOGA POČEVŠI OD 13.02.2017. GODINE

Zakonom o prevozu tereta u drumskom saobraćaju ("Sl. glasnik RS", br. 68/2015), čija primena počinje 13. februara 2017. godine, nije propisana obaveza izdavanja i vođenja putnih naloga za teretna vozila kojim se obavlja prevoz tereta u drumskom saobraćaju.

Ovo predstavlja novinu u odnosu na ranija zakonska rešenja. Dakle, počevši od 13. februara 2017. godine prevoznici mogu ali ne moraju da vode putne naloge za teretana vozila kojim obavljaju prevoz. Takođe, oni prevoznici koji odluče da, zbog povezivanja i praćenja procesa rada svojih vozila i vozača, nastave sa vođenjem putnih naloga, slobodni su da sadržaj putnog naloga, pa i njegov naziv, promene i prilagode svojim potrebama.

S druge strane, Zakonom o prevozu putnika u drumskom saobraćaju ("Sl. glasnik RS", br. 68/2015), čija primena počinje istog dana kao i primena Zakona o prevozu tereta u drumskom saobraćaju, dakle, 13. februara 2017. godine, propisana je obaveza izdavanja i vođenja putnog naloga za autobuse i putnička vozila kojima se obavlja prevoz putnika u drumskom saobraćaju. Od obaveze izdavanja i vođenja putnih naloga izuzeta su putnička vozila privrednih subjekata i putnička vozila u svojini fizičkih lica kojima se obavlja prevoz za sopstvene/lične potrebe, kao i putnička vozila kojim se obavlja taksi prevoz putnika.

Oznake: Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Zakon o prevozu tereta u drumskom saobraćaju

Štampa El. pošta