bsec urta105  uetr  komora logo 48
  • Početak
  • VESTI
  • EVROPSKA UNIJA POKRENULA PLATFORMU ZA PROMENE POD NAZIVOM „ŽENE U TRANSPORTU“
mt zabrane baner 728

EVROPSKA UNIJA POKRENULA PLATFORMU ZA PROMENE POD NAZIVOM „ŽENE U TRANSPORTU“

Imajući u vidu to da je u Evropi svega 22% žena zaposleno u transportnom sektoru Evropska unija je 27. novembra 2017. godine pokrenula Platformu za promene pod nazivom „Žene u transportu“ ("Women in Transport - EU Platform for change").

Cilj Platforme je promovisanje i povećanje zapošljavanja žena u transportnom sektoru, čime bi se postiglo ostvarivanje ravnopravnog učešća žena u odnosu na muškarce u ovoj privrednoj grani. Pored toga, ova Platforma predstavlja i forum za diskusije i razmenu dobre prakse i omogućava rešavanje problema nedostatka profesionalnih vozača kroz pružanje podrške ženama prilikom zapošljavanja u transportu.

Platformu za promene je razvio Evropski ekonomski i socijalni komitet u saradnji sa Evropskom komisijom. IRU se pridružila ovoj platformi potpisivanjem deklaracije čiji je cilj rešavanje problema rodne neravnopravnosti u transportu, a od država članica EU platformi su se za sada pridružile Austrija, Hrvatska, Švedska i Španija.

Oznake: Evropska komisija, IRU, Evropska unija, Evropski ekonomski i socijalni komitet, „Žene u transportu“, Women in Transport - EU Platform for change

Štampa El. pošta

Srodne vesti