bsec urta105  uetr  komora logo 48
  • Početak
  • VESTI
  • PROBLEMI KOJI NASTAJU ZBOG ISTEKA SAOBRAĆAJNE DOZVOLE
mt zabrane baner 728

PROBLEMI KOJI NASTAJU ZBOG ISTEKA SAOBRAĆAJNE DOZVOLE

Nakon jučerašnje situacije da je od strane kontrolnih organa Republike Mađarske zaustavljeno srpsko vozilo i da su mu oduzete tablice sa teretnog vozila zbog isteka saobraćajne dozvole, bez priznavanja Potvrde o produžetku važenja iste, Sekretarijat Udruženja je obavestio članove da izvrše zamenu saobraćajnih dozvola kako bi izbegli ove probleme.

Međutim, danas je Sekretarijat Udruženja dobio informaciju od prevoznika da su informisani od strane policijskih uprava da sama zamena saobraćajne dozvole nije moguća bez zamene registarske tablice jer elektronski sistem to ne omogućava.

Kako i sami znate, zamena tablica ima za posledicu stajanje vozila u trajanju od mesec i više dana. S tim u vezi, Udruženje je danas uputilo Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture i Ministarstvu unutrašnjih poslova ponovni zahtev za hitan sastanak i rešavanje ovog problema, a jedan od predloga Udruženja je da se prevoznicima koji obavljaju međunarodni prevoz (tereta ili putnika) uz dostavljanje dokaza (licence i sl.) omogući zamena obrasca saobraćajne dozvole bez zamene registarske tablice.

Oznake: Ministarstvo unutrašnjih poslova, potvrde, MUP, saobraćajna dozvola

Štampa El. pošta

Srodne vesti