bsec urta105  uetr  komora logo 48

UNIQA AKTIVIRALA VIBER BROJ ZA PRIJAVU ŠTETE

U cilju uštede i smanjenja troškova telefonskih poziva iz inostranstva za prijavu osiguranog slučaja po polisama putnog osiguranja Uniqa je aktivirala Viber broj za prijavu štete (osiguranog slučaja).

Korisnici UNIQA putnog osiguranja će u slučaju iznenadne bolesti ili nezgode u inostranstvu na raspolaganju imati i poseban Viber broj (063 36 75 99), preko koga će iz bilo kog dela sveta moći da pozovu Centar za pomoć. Aktiviranjem nove usluge UNIQA je postala prvo i jedino osiguranje koje klijentima omogućava da na ovaj način prijave štetu nastalu u inostranstvu.

Uz instaliranu Viber aplikaciju na mobilnom telefonu, tabletu, računaru ili lap topu korisnicima je potreban i pristup Internetu kako bi stupili u kontakt sa Centrom za pomoć na ovaj način. Viber broj dostupan je sa bilo koje tačke na planeti. 

Ukoliko dođe do iznenadne bolesti ili nezgode korisnici mogu da pozovu Centar za pomoć preko Viber, ali i fiksnog broja telefona koji im je i do sada bio na raspolaganju. Operateri dostupni su 24 sata dnevno sedam dana u nedelji, a razgovori se odvijaju na srpskom jeziku. Klijenti se nakon poziva upućuju do najbliže zdravstvene ustanove, a UNIQA preuzima obavezu direktnog plaćanja bolnici, tako da pacijent nema nikave troškove.

Podsećamo članove da mogu ugovoriti polise putnog osiguranja za svoje vozače i zaposlene po veoma povoljnim cenama (uslovima) samo za članove Udruženja. Osiguranje lica se sprovodi na teritoriji Evrope, za 180 dana boravka (period važenja polise 12 meseci).

Za više informacija obratiti se Sekretarijatu Udruženja.

Oznake: UNIQA, Viber, broj za prijavu štete

Štampa El. pošta

Srodne vesti