bsec urta105  uetr  komora logo 48
  • Početak
  • VESTI
  • NALED - PREDSTAVLJENI POLUGODIŠNJI REZULTATI GODINE BORBE PROTIV SIVE EKONOMIJE

NALED - PREDSTAVLJENI POLUGODIŠNJI REZULTATI GODINE BORBE PROTIV SIVE EKONOMIJE

Na konferenciji u Skupštini grada Beograda, povodom obeležavanja prvog poluvremena Godine borbe protiv sive ekonomije, Vlada Republike Srbije i NALED predstavili su ključne mere i rezultate borbe protiv nelegalne trgovine i neprijavljenog rada.

Predsednik Koordinacionog tela Vlade Republike Srbije za usmeravanje aktivnosti na suzbijanju sive ekonomije i ministar polјoprivrede Branislav Nedimović istakao je da je najznačajniji pomak ostvaren usvajanjem Zakona o pojednostavlјenom angažovanju sezonskih radnika u cilјu suzbijanja rada na crno. Nedimović je izjavio da se u drugoj polovini godine očekuje primena programa poreskog oslobođenja početnika u poslovanju, start pilot faze sistema eInspektor, a u planu je i rad na reformi paušalnog oporezivanja i sistema fiskalizacije.

Resorni ministri Branislav Nedimović, Zoran Đorđević i Branko Ružić uručili su priznanja liderima devet najaktivnijih opština i gradova u nagradnoj igri Uzmi račun i pobedi, među kojima su Blace, Dimitrovgrad, Bela Crkva, Savski venac (GO Beograd), Kula, Vrbas, Vranje (GO Vranje), Medijana (GO Niš) i Kikinda.

Na ovoj svečanosti uručene su i plakete zahvalnosti za doprinos suzbijanju sive ekonomije u Srbiji kompanijama Mastercard, Telekom Srbija, Pošta Srbije, BAT, Gomex, Gorenje, DIS, Dunav osiguranje, JTI, Coca Cola HBC, Moj Kiosk, Tehnomanija, Philp Morris, Forma ideale i Ušće Shopping Centar.

Na konferenciji, NALED je takođe predstavio rezultate istraživanja stavova građana o sivoj ekonomiji koje možete pogledati OVDE.

Štampa El. pošta

Srodne vesti