bsec urta105  uetr  komora logo 48
  • Početak
  • VESTI
  • MINISTARSTVO TRGOVINE NALAŽE PROMENU OPŠTIH USLOVA POSLOVANJA OPERATERIMA MOBILNE I FIKSNE TELEFONIJE I KABLOVSKIM I INTERNET PROVAJDERIMA

MINISTARSTVO TRGOVINE NALAŽE PROMENU OPŠTIH USLOVA POSLOVANJA OPERATERIMA MOBILNE I FIKSNE TELEFONIJE I KABLOVSKIM I INTERNET PROVAJDERIMA

Operateri mobilne i fiksne telefonije i kablovski i internet provajderi ubuduće neće moći da naplaćuju penale za prevremeni raskid ugovora sa korisnicima i moraće da menjaju opšte uslove poslovanja, prenosi portal e-Kapija.

Prema nedavno donetom rešenju Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija dosadašnja praksa na koju su se često žalili građani, bila je prema Zakonu o zaštiti potrošača nepravična. Korisnici, koji su raskidali ugovore sa operaterima, iz bilo kog razloga, do sada su morali da plate preostale rate iako im usluge nisu isporučene. Tako se dešavalo da je neko, ko je posle dva meseca od potpisivanja dvogodišnjeg ugovora, odlučio da promeni operatera, bio u obavezi da plati čak 22 preostale mesečne pretplate. Osim što su na ovaj način korisnici praktično kažnjavani, operateri su pokušavali tako da ih vežu za sebe.

- Poenta je u tome da korisniku treba dati mogućnost da u trenutku kada želi da raskine ugovor bira šta je za njega bolje a ne da bude uslovljen. Operateri su tokom potpisivanja ugovora sa korisnicima recimo davali popuste na internet, pa je on uz ugovornu obavezu na primer koštao 500, a bez ugovora 700 dinara mesečno. Pravično bi bilo da korisnik koji želi da raskine ugovor, posle dva meseca od potpisivanja sa operaterom, plati samo razliku u toj ceni, jer mu je ona snižena upravo zbog ugovornih odnosa od dve godine. U slučaju da želi da raskine ugovor posle 20 meseci potrošaču je povoljnije da sačeka da obaveza istekne nego da retroaktivno plati tu razliku u ceni interneta, objašnjava Tamara Samardžić iz Sektora za zaštitu potrošača pri Ministarstvu trgovine.

Nadležni iz Ministarstva trgovine smatraju da promena opštih uslova neće biti laka jer pojedini operateri imaju iste opšte uslove za sve usluge, a drugi različite uslove za svaku pojedinačnu uslugu. To bi značilo da ministarstvo mora da donosi nova rešenja za svaku od tih usluga, a to bi dodatno otežalo situaciju. Po Zakonu o elektronskim komunikacijama, oni posle promene opštih uslova imaju rok od 30 dana da počnu da ih primenjuju, navodi portal e-Kapija.

Originalni tekst možete pročitati na sledećoj internet stranici.

Oznake: eKapija

Štampa El. pošta

Srodne vesti