bsec urta105  uetr  komora logo 48
  • Početak
  • VESTI
  • UDRUŽENJE ORGANIZOVALO DVA SASTANKA SA LOGISTIČKIM KUĆAMA I SA UVOZNICIMA/IZVOZNICIMA

UDRUŽENJE ORGANIZOVALO DVA SASTANKA SA LOGISTIČKIM KUĆAMA I SA UVOZNICIMA/IZVOZNICIMA

Udruženje je u četvrtak, 30.8. 2018. godine organizovalo dva sastanka sa logističkim kućama i sa uvoznicima/izvoznicima.

Razlog održavanja sastanka je bio da se korisnicima prevoza ukaže da je srpski medjunarodni transport došao u situaciju da su mnoga vozila parkirana, da su troškovi kamionskog transporta enormno porasli za kratko vreme, kao i da pored ostalih problema, problem nedostatka profesionalnih vozača uzima svoj danak. Predlog je da u sledećem koraku prevoznici izrade troškovnik prevoza koji će svima pokazati troškove puta po destinacijama ka različitim zemljama.

To bi svima bila smernica – šta je ono što prevoznika košta, a što je unapred poznato, da bi se jedan prevoz obavio. Ovo ne bi bio cenovnik prevoza već detaljan prikaz troškova prevoza. Ovo će predstavljati dobar osnov za dalji razgovor sa svima koji ugovaraju velike brojeve prevoza da znaju da kada ugovaraju cene na godišnjim tenderima moraju biti upoznati sa realnim troškovima jednog prevoza. Ujedno, traži se i povećanje cena prevoza koje je neophodno kako bi se eventualno sprečio dalji odliv radne snage.

Srpka privreda se prirodno oslanja na srpski drumski transport jer, kao svuda u svetu, to predstavlja najjeftiniji i najsigurniji transport srpske robe (u uvozu i izvozu). Ukoliko dođe do kraha srpske transportne privrede, neminovno će doći do poskupljenja srpske robe što će pored težeg plasmana naše robe uticati i na skuplje proizvode za srpske građane.

Štampa El. pošta

Srodne vesti