bsec urta105  uetr  komora logo 48

NAJAVA PROTESTNE BLOKADE - 26.11.2018 GODINE

Poštovani članovi, ovim putem vas obaveštavamo da će Udruženje, zajedno sa Udruženjem „MDT sistem“ iz Kraljeva organizovati blokadu ulaza i izlaza carinske ispostave Terminal - Beograd (kod Kvantaša), zbog niza problema sa kojima se susreću srpski prevoznici a koji direktno utiču na srpsko transportno tržište. Blokada carinske ispostave Terminal - Beograd zakazana je za ponedeljak, 26. novembar 2018. godine u periodu od 08.00 do 20.00 časova.

S obzirom na to da zadržavanja na granicama i unutrašnjim carinarnicama traju previše dugo tako da broj kilometara a time i ostvareni prihod nije u skladu sa realnim mogućnostima a utiče i na napuštanje naših vozača i odlazak u druge zemlje tražimo da se preduzmu sve mere da se zadržavanja na granicama svedu na razumnu meru a na unutrašnjim terminalima dovedu na nužan minimum. Pored toga, naplata parkiranja u carinskom postupku je protivzakonita i zahtevamo hitno ukidanje.

Dalje, obzirom na to da su ukinuti poreski krediti koji su uobičajeni u svim zemljama i da su mikro, mala i srednja preduzeća stavljena u neravnopravan položaj sa velikim preduzećima i novim investitorima tražimo da se izmeni Zakon o porezu na dobit pravnih lica i da se ponovo uvedu poreski krediti za sva preduzeća.

Uzimajući u obzir visoku cenu goriva i preveliko zahvatanje kroz akcizu doneta je odluka da se traži veći povraćaj akcize. Takođe tražimo da kao što sve druge delatnosti imaju subvenciju za nabavku osnovnih sredstava i srpski prevoznici uđu u program subvencionisanja osnovnih sredstava.

Uz ove zahteve pokrenuta bi bila i pitanja svrsishodnosti kažnjavanja prevoznika kada postupak nema negativnih posledica na carinsku proceduru (npr. kašnjenje na istup).

Ovim putem Vas pozivamo da OVDE preuzmete obrazac za prijavu učestvovanja u protestnoj blokadi i da na memorandumu preduzeća popunite i vratite nazad Sekretarijatu udruženja na Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

MOLIMO VAS DA SE AKTIVNO UKLJUČITE U NAPORE UDRUŽENJA DA VAM SE OMOGUĆE BOLJI EKONOMSKI USLOVI KAKO BI BILI KONKURENTNI SA PREVOZNICIMA IZ DRUGIH ZEMALJA.Štampa El. pošta

Srodne vesti