bsec urta105  uetr  komora logo 48
  • Početak
  • VESTI
  • ODRŽAN SASTANAK MINISTARKE SAOBRAĆAJA SA PREDSTAVNICIMA PREVOZNIKA POVODOM PROBLEMA ZADRŽAVANJA VOZILA NA GRANIČNIM PRELAZIMA
mt zabrane baner 728

ODRŽAN SASTANAK MINISTARKE SAOBRAĆAJA SA PREDSTAVNICIMA PREVOZNIKA POVODOM PROBLEMA ZADRŽAVANJA VOZILA NA GRANIČNIM PRELAZIMA

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, gđa Zorana Mihajlović, održala je sastanak sa predstavnicima prevoznika u vezi rešavanja problema dugog zadržavanja vozila na graničnim prelazima.

Predstavnici prevoznika su ukazali na problem duge procedure u procesu carinjenja robe i zamolili za pomoć kako bi se izbegla duga zadržavanja na graničnim prelazima, koja negativno utiču na brzinu transporta, kao i na odlazak profesionalnih vozača iz Srbije.

Ministarka je izjavila kako je već izvršeno proširenje graničnog prelaza Batrovci na granici sa Republikom Hrvatskom sa 12 na 18 traka i kako će se raditi i na fizičkom proširenju graničnog prelaza Horgoš, u pravcu Mađarske. Takođe je poručila da prema njihovim informacijama policija efikasno obavlja svoj posao, ali i da postoji mogućnost skraćenja procedure u delu carinjenja.

Na sastanku su razmatrane kratkoročne i dugoročne mere, pri čemu kratkoročne mere podrazumevaju izmenu Uredbe o carinski dozvoljenom postupanju sa robom, dok se dugoročne između ostalog odnose na zajedničke kontrole carinskih organa Srbije i susednih država.

Sastanku su prisustvovali predstavnici Poslovnog udruženja međunarodnih drumskih prevoznika “Međunarodni transport”, Privredne komore „Međunarodni transport i logistika“, Udruženja za međunarodni transport, Udruženja “Vojvođanin”, Poslovnog udruženja drumskog saobraćaja “Srbijatransport”, kao i Grupacije za prevoz robe u drumskom saobraćaju Privredne komore Srbije.

Oznake: Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture

Štampa El. pošta