bsec urta105  uetr  komora logo 48
  • Početak
  • VESTI
  • AUSTRIJA – NOVA RELACIJA RoLa KOMBINOVANOG TRANSPORTA OD 2020. GODINE

AUSTRIJA – NOVA RELACIJA RoLa KOMBINOVANOG TRANSPORTA OD 2020. GODINE

U Austriji se ulažu veliki napori kako bi se drumski teretni saobraćaj u većoj meri kombinovao sa železničkim i time smanjile saobraćajne gužve i štetni uticaji na životnu sredinu.

Na osnovu trenutnih prognoza pretpostavlja se da će se evropski prevoz robe na putevima do 2030. godine povećati za 30%, na osnovu čega se može zaključiti da će se i saobraćajne gužve i štetni uticaji na životnu sredinu povećati u velikoj meri. Na primer, jedno teretno vozilo proizvodi 86,7g CO2 po pređenom kilometru, dok je železnički saobraćaj mnogo povoljniji. Naime železnički teretni saobraćaj u Austriji izaziva 21 puta manju emisiju CO2 u poređenju sa drumskim teretnim saobraćajem.

Iz ovih razloga ulažu se veliki napori kako bi se povećao broj korisnika kombinovanog prevoza RoLa. Tako će od 1. januara 2020. godine u pravcu Regensburg (Nemačka) – Trento (severna Italija) početi da saobraća jedan voz dnevno u jednom smeru, a do 1. aprila 2020. godine broj polazaka biće povećan na četiri voza dnevno po smeru. Za završnu fazu, tačnije od 1. januara 2021. godine očekuje se pet polazaka po smeru na ovoj deonici.

U 2018. godini kombinovanim prevozom RoLa U Austriji je železnicom transportovano 170.243 teških teretnih vozila. Kada se pogodnosti železničkog saobraćaja budu koristile punim kapacitetom prema novoj intermodalnoj ponudi, očekuje se smanjenje od 1300 teških teretnih vozila na putevima u Tirolu dnevno.

Oznake: Austrija

Štampa El. pošta