bsec urta105  uetr  komora logo 48
  • Početak
  • VESTI
  • OBAVEŠTENJE U VEZI FUNKCIONISANJA MEĐUNARODNOG TRANSPORTA U OKOLNOSTIMA PROGLAŠENOG VANREDNOG STANJA
mt zabrane baner 728

OBAVEŠTENJE U VEZI FUNKCIONISANJA MEĐUNARODNOG TRANSPORTA U OKOLNOSTIMA PROGLAŠENOG VANREDNOG STANJA

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture uputilo nam je dopis sa obaveštenjem u vezi sa načinom funkcionisanja međunarodnog drumskog saobraćaju u okolnostima proglašenog vanrednog stanja u Republici Srbiji, kao i novi Opšti deo plana raspodele.

U skladu sa sprovedenim merama zbog proglašenja vanrednog stanja zatvoren je šalter Uprave za zajedničke poslove republičkih organa u poslovnoj zgradi SIV 3, čime je lično dostavljanje dokumentacije za zaduženje i razduženje pojedinačnih dozvola potpuno obustavljeno.

Iz ovih razloga Ministarstvo saobraćaja, građevinarstva i infrastrukture obaveštava o sledećim odlukama u periodu vanrednog stanja:

  1. Opšti deo plana raspodele se menja, pa se rok za razduženje pojedinačnih dozvola produžava za 60 dana, na svakom od razmenjenih kontingenata. Novi Opšti deo plana raspodele (18.03.2020.) možete preuzeti OVDE.
  2. Aprilska revizija propisana Uredbom za međunarodni javni prevoz stvari domaćim prevoznicima neće biti održana.
  3. Sledeće zahteve je moguće podneti putem pošte:

            -Zahtev za licencu za javni prevoz i izmenu licence za javni prevoz;

            -Zahtev za sertifikate za odgovorno lice za prevoz putnika i tereta;

           -Zahtev za numeraciju sertifikata i produženje važnosti sertifikata za teretna vozila;

           -Zahtev za razduženje pojedinačnih dozvola i listova iz dnevnika putovanja CEMT dozvola;

           -Zahtev za preuzimanje pojedinačnih dozvola za teretni prevoz;

upućeni na adresu Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, ulica Omladinskih brigada 1, 11070 Beograd, kancelarija 19a. Zahtevi za preuzimanje pojedinačnih dozvola za prevoz tereta mogu se podneti i putem mejl adrese Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli., a takse i ovlašćenje dostavljaju se pri preuzimanju pojedinačnih dozvola.

Preuzimanje pojedinačnih dozvola i sertifikata za teretna vozila vršiće se od 10.00 do 14.00 časova, dok će se preuzimanje sertifikata za lica odgovorna za prevoz, licence i izvode licenci za javni prevoz vršiti u 12.00 časova, svakog radnog dana na šalteru hola poslovne zgrade SIV 3, Omladinskih brigada 1, 11070 Beograd.

Obaveštenje Ministarstva saobraćaja, građevinarstva i infrastrukture možete pogledati OVDE.

Oznake: opšti deo plana raspodele, MGSI

Štampa El. pošta