bsec urta105  uetr  komora logo 48
  • Početak
  • VESTI
  • VAŽNO - OBAVEZNA POTVRDA POSLODAVCA ZA KRETANJE RADNIKA

VAŽNO - OBAVEZNA POTVRDA POSLODAVCA ZA KRETANJE RADNIKA

Ministarstvo privrede je na svojoj zvaničnoj internet prezentaciji objavilo da su privredni subjekti dužni da svakom zaposlenom licu koje radne zadatke obavlja u periodu od 17 do 05 časova, a za koje je dobijena saglasnost da je izuzeto od primene Naredbe o zabrani i ograničenju kretanja lica na teritoriji Republike Srbije izdaju odgovarajuću Potvrdu.

Ministarstvo privrede u svom obaveštenju posebno ističe da će počev od 28. marta 2020. godine od 17.00 časova, prilikom kontole poštovanja Naredbe o zabrani i ograničenju kretanja lica na teritoriji Republike Srbije, pripradnici Ministarstva unutrašnjih poslova tražiti na uvid Potvrdu izdatu od strane poslodavca, koja će važiti isključivo ukoliko se lice nalazi u bazi podataka Ministarstva unutrašnjih poslova i za koje je dobijena saglasnost da su izuzeti od primene Naredbe o zabrani i ograničenju kretanja lica na teritoriji Republike Srbije.

Ministarstvo unutrašnjih poslova će prihvatati i potvrde u elektronskom obliku (skenirana potvrda na telefonu, tabletu i sl.) Formu ove potvrde možete preuzeti OVDE.

Poslodavac koji ima do 100 zaposlenih u smeni koja traje u periodu zabrane kretanja, potvrdu izdaje na dnevnom nivou, dok poslodavac koji ima više od 100 zaposlenih u smeni koja traje u periodu zabrane kretanja potvrdu izdaje na nedeljnom nivou, za svako zaposleno lice za koje je dobijena saglasnost Ministarstva unutrašnjih poslova da su izuzeti od primene navedene naredbe.

Više o postupku prijave radnika za kretanje u periodu od 17.00 do 05.00 časova možete pogledati OVDE.

Napomena: vozači teretnih motornih vozila u međunarodnom prevozu tereta uključujući i vozače starije od 65 godina su izuzeti od zabrane kretanja u periodu od 17 do 05 časova o čemu možete više pogledati OVDE. Kako bi se izbegli mogući problemi na putu poželjno je da prevoznici izdaju pomenute potvrde i za vozače u međunarodnom prevozu pogotovu u periodu kada, u toku zabrane kretanja, vozači dolaze ili odlaze sa posla.

Štampa El. pošta

Srodne vesti