bsec urta105  uetr  komora logo 48
  • Početak
  • VESTI
  • ODLUKA VLADE RS O PROGLAŠENJU BOLESTI COVID 19 I DALJE NA SNAZI
mt zabrane baner 728

ODLUKA VLADE RS O PROGLAŠENJU BOLESTI COVID 19 I DALJE NA SNAZI

Prema informacijama koje nam je dostavilo Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Odluka o proglašenju bolesti COVID 19 izazvane virusom SARS-CoV2 zaraznom bolešću je i dalje na snazi, pa je i samim tim preporuka Ministarstva zdravlja i dalje aktuelna.

Podsećamo u saopštenju Ministarstva zdravlja od 27. marta 2020. godine navodi se da vozači u međunarodnom transportu moraju posedovati ugovor o radu, a kada dođu iz inostranstva, radno vreme treba da provedu maksimalno u kabini kamiona, pored kamiona (za vreme utovara/istovara), u poslovnim prostorijama preduzeća u kom rade ili u svojoj kući u samoizolaciji do narednog odlaska na put. Potrebno je da se vozači javljaju svakog dana putem telefona nadležnom zavodu odnosno institutu za javno zdravlje i da prijave svoje zdravstveno stanje dok su u Republici Srbiji. Obaveštenje Ministarstva zdravlja možete pogledati OVDE.

Kontakt centri zavoda i instituta za javno zdravlje Srbije možete pogledati na zvaničnoj internet prezentaciji Instituta za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut": http://www.batut.org.rs/index.php?category_id=207.

Odluku Vlade Republike Srbije o proglašenju bolesti COVID 19 možete preuzeti OVDE.

Štampa El. pošta

Srodne vesti