bsec urta105  uetr  komora logo 48
  • Početak
  • VESTI
  • POTPISAN SPORAZUM O POSLOVNO-TEHNIČKOJ SARADNJI SA ZAJEDNICOM SAOBRAĆAJNIH ŠKOLA

POTPISAN SPORAZUM O POSLOVNO-TEHNIČKOJ SARADNJI SA ZAJEDNICOM SAOBRAĆAJNIH ŠKOLA

Na Skupštini Zajednice saobraćajnih škola Republike Srbije, koja je održana u Beogradu dana 24. novembra 2021. godine, Udruženje je potpisalo Sporazum o poslovno-tehničkoj saradnji sa Zajednicom.

Cilj Sporazuma je zajedničko delovanje u rešavanju prepoznatih aktuelnih problema na transportnom tržištu: nedostatak profesionalnih vozača, starosne granice sticanja vozačkih dozvola za upravlјanje određenim kategorijama vozila, potrebe kompanija za drugim kadrovima u transportu (dispečeri, mehaničari…) ali i problema koje škole imaju u okviru obrazovnog sistema, pre svega: realizaciju praktične nastave za učenike u području rada saobraćaj, nedostatak savremene opreme i drugo.

Jedna od tema na Skupštini Zajednice bila je i uključivanje srednjih saobraćajnih škola u sistem CPC centara gde saobraćajne škole mogu očekivati punu podršku Udruženja. Zajednički stav Udruženja i Zajednice je da srednje saobraćajne škole treba hitno da budu uključene u sistem CPC centara, kako bi se postojećim vozačima umanjili i do nekoliko puta veći troškovi periodične obuke u odnosu na troškove vozača u drugim zemljama. S tim u vezi, Udruženje će zajedno sa Zajednicom zahtevati od Agencije za bezbednost saobraćaja i nadležnog ministarstva omasovljenje broja CPC centara kroz uključivanje svih zainteresovanih saobraćajnih škola u CPC sistem.

Štampa El. pošta

Srodne vesti