Sertifikati

Sertifikati za vozače

Francuska, Nemačka, Poljska i Belgija u okviru svog socijalnog zakonodavstva definisale su obavezu prijavljivanja vozača koji se upućuju na rad u tu zemlju. Ova obaveza odnosi se na poslodavce iz trećih zemalja.

U skladu sa obavezama koje su ove zemlje definisale Udruženje je zaključilo ugovor sa francuskom kompanijom MOVE EXPERT i tako obezbedilo da srpski prevoznici, uz posredovanje Udruženja, zaključe ugovor o zastupanju u Francuskoj, Nemačkoj i Poljskoj

Pored zastupanja u pogledu izrade sertifikata za vozače u ovim zemljama, takođe je obezbeđeno i kompletno zastupanje i podrška prilikom kontrole od strane nadležnih organa a u vezi sa obavezama koje proizilaze iz propisa o slanju vozača na rad.

Ujedno, naš partner MOVE EXPERT je ponudio uslugu zastupanja i za firme iz Evropske unije koje  imaju obavezne prijave i izdavanja IMI sertifikata svojim vozača u svim zemljama članicama Unije.

Za dobijanje više informacija kontaktirajte sa nama.

Sertifikati za vozila

Udruženje za svoje članove posreduje u dobijanju sertifikata o ispunjavanju tehničkih uslova vozila, koji izdaje proizvođač vozila, u slučajevima kada u našoj zemlji ne postoji ovlašćeni servis tog proizvođača. Da bi se koristila ova usluga Udruženja potrebno je dostaviti Zahtev za pribavljanje sertifikata koji možete preuzeti OVDE i fotokopiju važeće saobraćajne dozvole.

Kontakti predstavnika proizvođača vozila u Srbiji dostupni su OVDE.