Poljska

                

POLJSKA ZATVORILA GP KUKURYKI-KOZLOWICZE

21/02/2023

Zbog ograničenja koje su beloruske vlasti uvele poljskim prevoznicima, Poljska je donela odluku da ograniči teretni saobraćaj na graničnom prelazu Kukuryki-Kozlowicze.  

Ceo članak

POLJSKA – OBAVEŠTENJE AMBASADE O GRANIČNIM PRELAZIMA

14/02/2023

Ambasada Republike Srbije u Poljskoj uputila je dopis Udruženju u vezi dodatnih informacija o graničnim prelazima sa Belorusijom.

Ceo članak

OBAVEŠTENJE AMBASADE O ZATVARANJU GRANIČNOG PRELAZA IZMEĐU PL I BY

10/02/2023

U dopisu koji je Ambasada Republike Srbije u Poljskoj uputila Udruženju, obaveštava da je od Ministarstva unutrašnjih poslova Poljske dobila objašnjenje u vezi sa zatvaranjem graničnog prelaza Bobrovniki/Berestovnica između Poljske i Belorusije.

Ceo članak

POLJSKA – ZATVARANJE GRANIČNOG PRELAZA

09/02/2023

Kako Udruženje saznaje od kolega, poljski ministar unutrašnjih poslova upravo je doneo odluku o zatvaranju graničnog prelaza.

Ceo članak

POLJSKA – POVEĆANJE CENA PUTARINE

20/12/2022

Ministarstvo finansija Republike Poljske izvršilo je povećanje cena putarine na mreži puteva obuhvaćenih e-TOLL sistemom. Nove cene putarine koje se primenjuju u Poljskoj od 1. januara 2023. godine prikazane su u tabelama koje slede. Tabela 1. Cena putarine po jednom kilometru za državne puteve klase A i S izražena u PLN Kategorija vozila Emisiona klasa […]

Ceo članak

POLJSKI KONTROLNI ORGANI UTVRDILI FALSIFIKAT CEMT DOZVOLE

15/12/2022

Kontrolni organi poljske Inspekcije za drumski saobraćaj prošle nedelje izvršili su kontrolu teretnih vozila i prateće dokumentacije.

Ceo članak

NAJAVLJEN PROTEST NA GP KOROŠČIN (PL-BY)

07/11/2022

Na graničnom prelazu Koroščin, između Poljske i Belorusije, najavljen je protest zbog dugog zadržavanja vozila.

Ceo članak

POLJSKA-PROVERA VAŽENJA UGOVORA ZA OBU UREĐAJ

06/09/2022

Ministarstvo finansija Poljske obaveštava korisnike OBU uređaja za plaćanje putarine putem sistema e-Toll o proveri roka trajanja ugovora o korišćenju OBU uređaja.

Ceo članak

MSP – TRANZIT VOZILA SA ROBOM ZA ILI IZ RUSIJE

19/07/2022

Ministarstvo spoljnih poslova uputilo je Udruženju dopis sa informacijom da je konzul Ambasade Republike Srbije u Poljskoj obavio razgovor sa nadležnima iz Odeljenja za međunarodne sankcije i terorizam Poljske po pitanju tranzita robe koja je namenjena tržištu Rusije ili potiče sa teritorije Rusije.

Ceo članak

POLJSKA – POVRAĆAJ DEPOZITA ZA VIABOX UREĐAJE

30/06/2022

Ministarstvo Finansija Poljske u svom saopštenju je obavestilo korisnike o poslednjem datumu podnošenja zahteva za povraćaj depozita plaćenog za viaBOX uređaje za plaćanje putarine u okviru viaTOLL sistema.

Ceo članak