ODRŽANA 15. GODIŠNJA SKUPŠTINA I TRUCK BUSINESS FAIR 2015

U petak, 11.12.2015. godine održana je jubilarna XV Godišnja Skupština Poslovnog udruženja Međunarodni Transport i dvanaesta po redu manifestacija TRUCK BUSSINESS FAIR. Ponovo se na jednom mestu okupio veliki broj firmi koje se bave prevozom tereta ili putnika, njihovi najznačajniji komercijalni partneri, kolege iz zemalja u okruženju, kao i predstavnici javnog sektora.

Celokupan događaj bio je i medijski propraćen.

Sajam komercijalnih partnera – TBF15 na kome je izlagalo 58 komercijalnih partnera Udruženja, počeo je u 9.30h.

XV Skupština je svečano otvarena u 12.15 časova himnom „Bože pravde“ i igrama iz Šumadije u izvođenju AKUDa „Ivo Lola Ribar“.

Nakon nastupa AKUDa „Ivo Lola Ribar“ članove predsedništva su pozvani da zauzmu svoja mesta za predsedavajućim stolom. Članovi predsedništva 15. Godišnje skupštine Poslovnog udruženja „Međunarodni transport“ bili su: predsednik Udruženja, g. Dušan Nikolić iz preduzeća UNITRAG PIŽON iz Beograda, predstavnik preduzeća MAKITRANS iz Futoga, gđa Milana Sekulić, predstavnik preduzeća HOLLEMAN TRANSPORT iz Beograda, g. Dejan Tubić koji je bio i predsedavajući 15. Godišnje skupštine Udruženja, predstavnik preduzeća STEF TRANS iz Čačka, g. Radojko Maslać i generalni sekretar Udruženja, gđa Tatjana Ivanović.

Pošto su članovi predsedništva zauzeli svoja mesta, program je nastavljen pozdravnim govorima. Skupštini se prvi obratio g. Dušan Nikolić, predsednik Udruženja. Potom su se Skupštini obratili i gđa Katarina Rakić, narodna poslanicu i zamenica predsednika Odbora za prostorno planiranje, saobraćaj, infrastrukturu i telekomunikacije Skupštine Republike Srbije, g. Vladimir Marinković narodni poslanik, potpredsednik Narodne skupštine Republike Srbije i predsednik Ekonomskog kokusa, g. Saša Stojanović, pomoćnik ministra građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture u sektoru za drumski transport, puteve i bezbednost saobraćaja, g. Aleksandar Simić, pomoćnik ministra građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture u sektoru za inspekcijski nadzor, g. Veselin Milošević, pomoćnik direktora Uprave carina, g. Milan Božović, v.d. direktora Agencije za bezbednost saobraćaja i g. Neđa Madić, predsednik Privredne komore „Međunarodni transport i logistika“ i dugogodišnji predsednik Udruženja.

Nakon pozdravnih govora, g. Dušan Nikolić, predsednik Udruženja i gđa Tatjana Ivanović, generalni sekretar Udruženja uručili su zahvalnice pojedincima koji su tokom prethodnih 15 godina postojanja i delovanja PU „Međunarodni transport“ svojim delovanjem posebno doprineli uređenju, razvoju i unapređenju delatnosti članova Udruženja i samom Udruženju. Zahvalnice su dodeljene g. Periši Nicoviću – inicijatoru i organizatoru osnivanja Udruženja 2000. godine, prvom generalnom sekretaru Udruženja i idejnom tvorcu manifestacije Truck Business Fair – TBF; dr Oliveri Medar, docentu Saobraćajnog fakulteta Univerziteta u Beogradu za izuzetan i trajni doprinos uređenju, razvoju i unapređenju delatnosti prevoza tereta u međunarodnom drumskom saobraćaju, obrazovanju kadrova koji rade u delatnosti, kao i za svesrdnu podržšku ideji udruživanja prevoznika, razvoju Udruženja i unapređenju njegovog rada; gđi Mirni Kojić Veljović, tehničkom direktoru firme E-Smart Systems iz Beograda za izuzetan, stručan i kreativan doprinos kvalitetu softverskog rešenja za raspodelu dozvola za prevoz; g. Aleksandru Ivkovcu, ministru – savetniku za ekonomske poslove pri Ambasadi Republike Srbije u Berlinu za spremnost i posvećenost traženju rešenja problema i zaštiti interesa srpskih prevoznika u Republici Nemačkoj; g. Igoru Vukićeviću, ispred kompanije STAR IMPORT koja posluje u okviru Emil Frey Grupe, generalnog distributera Daimler kompanije za Mercedes-Benz za doprinos delatnosti prevoza tereta u međunarodnom drumskom saobraćaju; g. Davoru Šokotu za izuzetan doprinos razvoju prijateljskih odnosa između kompanije Emil Frey Automotive i Udruženja; g. Saši Jankoviću ispred kompanije MOL SERBIA za doprinos delatnosti prevoza tereta u međunarodnom drumskom saobraćaju i g. Marku Sedlareviću iz komanije MOL SERBIA za izuzetan doprinos razvoju prijateljskih odnosa između ove kompanije i Udruženja.

Nakon dodele zahvalnica, usledila je prezentacija generalnog sponzora XV Skupštine – STAR IMPORT a potom je usledio radni deo Skupštine.

U nastavku je g. Tubić, predsedavajući XV Skupštine pozdravio prisutne i zahvalio poslovnim partnerima koji već dugi niz godina podržavaju Udruženje okupljajući se na manifestaciji TRUCK BUSSINES FAIR, a posebno se zahvalio generalnim sponzorima Mercedes-Benz i Mol. Potom je izvestio Skupštinu o rezultatima glasanja članova Skupštine Udruženja MEĐUNARODNI TRANSPORT koje je prethodno obavljeno elektronskim putem:

Prema izveštaju Verifikacione komisije koju su činili predstavnik preduzeća MINEX COMMERCE iz Zemuna, gđa Julija Prvanović i predstavnik preduzeća BUGARINOVIĆ TRANSPORT iz Novog Sada, g. Boris Bugarinović, od 145 članova Skupštine pismenim putem glasalo je __ člana. Dakle, uslov kvoruma je zadovoljen. Članovi Skupštine Udruženja MEĐUNARODNI TRANSPORT većinom glasova usvojili su svih 10 odluka. Predlozi odluka i detalji glasanja članova Skupštine nalaze se u prilogu ovog zapisnika i čine njegov sastavni deo.

G. Tubić je istakao da su članovi Skupštine usvojili Nacrt Statuta i na taj način 1. udovoljili potrebi da se inoviraju i modernizuju misija, vizija i ciljevi Udruženju; 2. dopunjeni su ciljevi novim ciljem koji će predstavljati osnov za delovanje Udruženja na planu ekonomskih i socijalnih sloboda i prava članova, zaštite ekonomskog i socijalnog položaja članova kao poslodavaca, zaštite privatnog vlasništva, poboljšanja uslova rada, razvoja kulture pregovaranja, podsticanja mirnog rešavanja radnih sporova, jačanja bipartitne i tripartitne saradnje i razvoja socijalnog dijaloga; 3. po uzoru na organizacije slične našem Udruženju, istaknuta je uloga osnoviča Udruženja i uveden je institut počasnog predsednika; 4. kako bi ojačali položaj i uticaj Udruženja stvoren je osnov da u radu pojedinih organa Udruženja, na prvom mestu Upravnog odbora, učestvuju i lica koja nisu članovi Udruženja ali koja svojim znanjem, zvanjem i položajem mogu doprineti ostvarenju ciljeva Udruženja.

Na kraju svog obraćanja, g. Tubić se još jednom zahvalio kolegama i gostima što su se odazvali pozivu da prisustvuju XV Skupštini Udruženja i predao vođenje ostatka programa radnog dela Skupštine gđi Tatjani Ivanović, generalnom sekretaru Udruženja.

Program je dalje nastavljen u okviru Panel diskusije čiji je moderator bila gđa Tatjana Ivanović, generalni sekretar Udruženja. Učesnici Panel diskusije bili su ispred Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture gđa Ivana Kunc, gđa Olivera Stević Ledenčan, g. Damir Ledenčan i g. Veljko Kovačević, ispred Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja gđa Jelena Starčević, ispred Uprave saobraćajne policije Ministarstva unutrašnjih poslova g. Boban Milinković i g. Miodrag Kremić, ispred Uprave carina Ministarstva finansija g. Veselin Milošević i ispred Agencije za bezbednost saobraćaja g. Zoran Alimpić.

Tokom Panel diskusije razgovarano je o sledećim temama: Novi zakonski okvir prevoza tereta u drumskom saobraćaju, Promene u primeni kriterijuma i načinu raspodele dozvola za prevoz, Novi zakon o radnom vremenu vozača i tahografima, Transport opasnog tereta – novi zakonski okvir, uloga i mesto savetnika za bezbednost, Uvođenje NCTSa i pristup konvenciji o zajedničkom tranzitnom postupku.

Panel diskusija završena je u 15 časova.

Od 16 časova članovi Udruženja i gosti mogli su da uživaju u svečanom ručku u restoranu Sava centra. Tokom ručka tradicionalno je usledilo izvlačenje nagrada na nagradnoj igri za koju su nagrade obezbedili poslovni partneri – izlagači na TBF15.

Još jednom zahvaljujemo svima koji su prisustvovali ovogodišnjoj Skupštini Udruženja koja je ove godine imala veliki broj izlagača i posetilaca. Nadamo se da ćemo se videti i naredne godine a do tada nam ostaje da svi zajedno radimo na zajedničkom cilju unapređenja delatnosti prevoza u drumskom saobraćaju.

GENERALNI SPONZOR

SPONZOR

MEDIJSKI SPONZOR

IZLAGAČI

 VERAG  ARIS POLSKA
 AFFINITY BALKANS I DKV PRAĆENJE VOZILA
 DIESEL24 1,2,3 CARGO
 PNEUTECH SIMPLEX
 TIMOCOM RAIFFEISEN LEASING
 MOTOPLUS AFFINITY BALKANS I DKV
 YES!MONEY NAFTACHEM
SHADOW NET BFS TOOLS
 CASH BACK IMO TRUCK BODIES&TRAILERS
 VOLVO TRIGLAV OSIGURANJE
 RENAULT TRUCKS ART FRIGO
 DAF ORBICO
 MAN-DEWACO AM TRADE/3M
 SCHMITZ VIZIJA RAČUNOVODSTVO
 SCANIA CUBE RISK MANAGEMENT SOLUTIONS
 IVECO SUPRIMA SLOVENIJA
 SCHARZMUELLER EUROTOLL 
 TAHOGRAF BG PROCREDIT BANKA 
CVS MOBILE FLEET MANAGEMENT SOLUTIONS
SEJARI PONOR 
 PLATTNER TRIO MOTORS 
 ALMAKS MILETIĆ PETROL
 ADECO WIELTON 
 CYCLE MOBILLAND 
 HEADSOFT/ISTOBAL MERKER 
 HARBORSZ  TAB TOPLA  
SHELL ADRIA SV TRANSPORT SERVICE
POLAR KLIMA

PROGRAM 15. SKUPŠTINE UDRUŽENJA


GALERIJA