ODRŽANA PANEL DISKUSIJA U SOLUNU

16/04/2024

Sajam transporta i logistike u organizaciji Udruženja prevoznika Grčke OFAE održan je od 11. do 13. aprila 2024. godine u Solunu.

U okviru sajma, udruženje OFAE organizovalo je panel diskusiju u kojoj je učestvovao i predstavnik našeg Udruženja, generalni sekretar, g. Aleksandar Spasić. Panel diskusiji pod nazivom „Uloga drumskog transporta tereta u razvoju međunarodne trgovine u regionu Balkana sa akcentom na severnu Grčku“ su, pored predstavnika našeg Udruženja, učestvovali i predstavnici udruženja BSEC-URTA, Udruženja grčkih izvoznika, Nacionalnog saveza poljoprivrednika Grčke, predstavnici Luke Solun i predstavnici Uprave Carina Grčke iz solunske regije.

Predstavnik našeg Udruženja, g. Aleksandar Spasić je u okviru pomenute panel diskusije iskoristio priliku da predoči problem zadržavanja vozila na graničnim prelazima, te je ujedno tražena pomoć povodom rešavanja problema zadržavanja vozila na graničnim prelazima, pomoć u vidu dodatnih grčkih dozvola za srpske prevoznike i omogućavanje povraćaja PDV-a iz Grčke.

Tagovi: ,