POTPISAN UGOVOR ZA IZVOĐENJE RADOVA NA POVEĆANJU BROJA SAOBRAĆAJNIH TRAKA NA GP HORGOŠ

21/12/2021

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture g. Tomislav Momirović potpisao je danas Ugovor za izvođenje radova na rekonstrukciji i dogradnji graničnog prelaza Horgoš 1 na teritoriji opštine Kanjiža.

Planirano proširenje lokacije GP Horgoš je od izuzetne važnosti jer predstavlјa deo evropskog koridora 10 i jednu od klјučnih tačaka tranzitnog saobraćaja kroz našu zemlјu.

On je naglasio da kada su granice u pitanju, fokus politike Vlade Republike Srbije u skladu s idejom “Otvorenog Balkana” je da se obezbedi slobodan protok lјudi i roba.

Ministar se zahvalio  predsedniku Skupštine AP Vojvodine na podršci u nizu zajedničkih projekata koji se trenutno realizuju, ističući da rezultat te saradnje će se najbrze videti u narednim mesecima po puštanju u saobraćaj prve deonice brze pruge od Beograda do Budimpešte.

”Na ovom graničnom prelazu na godišnjem nivou prođe 6,6 miliona putnika, milion i dvesta hilјada putničkih vozila, više od trista hilјada kamiona i negde oko deset hilјada autobusa. Te brojke same po sebi govore o tome da je ovaj prelaz neophodno stalno obnavlјati, proširivati i prilagođavati zahtevima i potrebama” rekao je g. Pastor, predsednika Skupštine AP Vojvodina.

Kako se u saopštenju Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture navodi, projektnim zadatkom, što se tiče teretnog saobraćaja, predviđena je izgradnja dve dodatne saobraćajne trake za kamione na izlazu iz zemlјe i jedne trake za vangabaritna vozila na ulazu u zemlјu.

Tagovi: