Ugovor između MOL Serbia i udruženja

23/07/2014
SRB

Poštovani clanovi, zadovoljstvo nam je da Vas obavestimo da je nakon dužeg perioda pregovaranja Udruženje potpisalo Ugovor o poslovno tehničkoj saradnji sa MOL Serbia kojim su za članove Udruženja ugovorene posebne pogodnosti za kupovinu goriva na MOL benzinskim stanicama u Srbiji. Oko svih detalja možete nas kontaktirati. Uz zaista konkurentnu cenu, koju do sada prevoznici nisu mogli da ostvare na MOL-ovim stanicama u Srbiji, ugovoreno je i odloženo plaćanje i to tako da se fakturisanje vrši na 15-odnevnom nivou a valuta plaćanja je 30 dana. O kvalitetu MOL-ovog goriva je nepotrebno pisati jer i sami znate koliko je ovo gorivo traženo.

Da bi ste zapoceli proceduru potpisivanja ugovora sa MOL Serbia, po pitanju karticne prodaje goriva, najpre je neophodno da imejlom posaljete sledeca dokumenta predstavniku MOL Serbia :

–       Izvod iz APR

–       Potvrdu o izvrsenom evidentiranju za PDV

–       Potvrdu o izvrsenoj registraciji (potvrda o PIB-u)

–       Potvrdu o clanstvu u PU “Medjunarodni transport” (pribavljate pozivanjem Udruzenja)

Spisak benzinskih stanica MOL-a u Srbiji pogledajte na sledećoj stranici.

Takođe, MOL SERBIA, obaveštava članove našeg Udruženja, da je karticama MOL-a moguće kupiti TAG uredjaje za slovenačku putarinu ali i povezati ih sa karticom i koristiti uređaj za prolazak vozila bez uplate sredstava. Naime, od 1. aprila Slovenija menja način plaćanja putarine za teretna vozila i obavezuje prevoznike da svako teretno vozilo mora imati TAG Uređaj.

Kako bi olakšali poslovanje svojim korisnicima, MOL SERBIA je ugovorila kupovinu i “vezivanje” TAG uredjaja na karticu MOLa za sipanje goriva. Time, svi prevoznici koji imaju GOLD (zlatnu) karticu za sipanje goriva mogu njome da kupe TAG za Sloveniju i koriste ga, a da račun za putarinu dobiju prilikom izdavanja računa za gorivo po ranije ugovorenom obračunskom periodu. Prednosti korišćenja MOL kartica za plaćanje putarine kroz Sloveniju:

  • prevoznik i vozači nemaju nikakvu obavezu dopune i praćenja sredstava na TAG uredjaju,
  • računi su u dinarima,
  • dobija se poseban račun u evrima od slovenačke kompanije kojim se vrši povraćaj PDVa iz Slovenije
  • portal na kome je moguće pratiti prolaske i potrošnju.

Inače, cena TAG uređaja je 10 evra sa uračunatim PDV-om. Korišćenje MOL kartica je moguće na Mol, Petrol, OMV stanicama i DARS prodajnim mestima.

Registraciju možete uraditi na https://www.darsgo.si/portal/

Mapu mesta za preuzimanje uređaja možete videti OVDE.

Uputstvo za sistem i registraciju možete videti na https://www.darsgo.si/portal/hr/o-sistemu

Kontakt osoba u MOL SERBIA je g. Marko Sedlarević, 0631068776.

Tagovi: