MOL OMOGUĆIO PLAĆANJE POSTPAID PUTARINE U MAĐARSKOJ

22/12/2023

Od 1. januara 2024. godine usluge dopuna HU-GO uređaja i kupovina relacijskih karata više neće biti dostupne na stanicama za snabdevanje gorivom.

Dugogodišnja saradnja Udruženja i MOL Serbia daje još jedan rezultat! Ekskluzivno za svoje korisnike, MOL Srbija je omogućio da od 1. januar 2024. godine njihovi korisnici mogu povezati kartice za kupovinu goriva sa OBU uređajem za plaćanje mađarske putarine preko svog MOL korisničkog portala.

Naime,  MOL je,  svojim korisnicima za postpejd plaćanje mađarske putarine za vozila preko 3,5 tone, omogućio povezivanje MOL kartice sa svim OBU uređajima (kod svih 20 operatera) i naplatu putarine na osnovu stvarno pređenih kilometara. Povezivanjem svog OBU uređaja na web stranici (MOL korisnički portal) sa MOL-ovom karticom korisnici mogu neometano preći na nov sistem naplate putarina i nastaviti sa plaćanjem putarine. Registraciju i povezivanje uređaja i kartice je potrebno izvršiti do 31.12.2023. godine.

Više informacija dostupno je OVDE.

Korisnici MOL kartica bez posebnih ugovora mogu da otpočnu korišćenje ove usluge a novi zainteresovani kupci mogu da kontaktiraju Udruženje za dalje korake oko potpisivanja ugovora sa MOL Serbia.

Kompanija MOL Srbija je takođe pripremila i kratko uputstvo za povezivanje OBU uređaja i vozila. Korisnici MOL platforme se mogu na jednostavan način povezati tako što će na platformi izabrati meni “HUGO PP”.  Više detalja o povezivanju dostupno je OVDE, a povezivanje će biti omogućeno Ova opcija će postati dostupna u toku sledeće nedelje.

Tagovi: ,