Belorusija

                

INCIDENT NA GRANIČNOM PRELAZU IZMEĐU POLJSKE I BELORUSIJE

27/06/2022

Ministarstvo spoljnih poslova obavestilo je Udruženje o incidentu koji je nastao na graničnom prelazu između Poljske i Belorusije zbog kog je priveden srpski vozač.

Ceo članak

IZMENE U ZABRANAMA KRETANJA VOZILA U BELORUSIJI

23/06/2022

Kao što je Udruženje već pisalo, Odlukom Ministarstva transporta i komunikacija Republike Belorusije donetom 25. februara 2022. godine uvedene su privremene prolećne i letnje zabrane kretanja za teretna vozila određenog osovinskog opterećenja.

Ceo članak

STANICE ZA SNABDEVANJE GORIVOM KOJE MOGU KORISTITI VOZILA KOJA VRŠE PRETOVAR U BELORUSIJI

21/06/2022

Kao što je Udruženje već pisalo, u Belorusiji je od 16. aprila 2022. godine na snazi zabrana kretanja teretnih vozila iz Evropske unije doneta Uredbom broj 247.

Ceo članak

PAKET SANKCIJA PREMA BELORUSIJI

03/06/2022

Evropska unija je 2. marta 2022. godine usvojila paket sankcija Belorusiji a koje će se primenjivati od 4. juna 2022. godine.

Ceo članak

PODSEĆAMO – PRIVREMENE ZABRANE KRETANJA VOZILA U BELORUSIJI

23/05/2022

Podsećamo vas da su Odlukom Ministarstva transporta i komunikacija Republike Belorusije, donetom 25. februara 2022. godine, uvedene privremene prolećne i letnje zabrane kretanja za teretna vozila određenog osovinskog opterećenja.

Ceo članak

KARTICE KOMPANIJE ARIS I DALJE MOGU SLUŽITI ZA SIPANJE GORIVA U RUSIJI I BELORUSIJI

17/05/2022

Usled trenutne situacije na istoku Evrope, brojne međunarodne kompanije povukle su se sa tržišta Rusije i Belorusije među kojima su i snabdevači naftnim derivatima. Time je onemogućeno korišćenje kartica za gorivo koje su prevoznici do sada upotrebljavali na teritoriji tih zemalja. Platne kartice Aris i dalje se mogu koristiti za snabdevanje gorivom  u Rusiji, Belorusiji […]

Ceo članak

AŽURIRANO: PROVERA POSTOJANJA IZREČENE KAZNE VOZAČU PRE ULASKA U BELORUSIJU I RUSIJU

13/05/2022

Usled velikog broja slučajeva gde vozilima domaćih prevoznika nije dozvoljen ulazak na teritoriju Belorusije ili Rusije nakon provere postojanja kazni od strane službenika granične policije, Udruženje savetuje sve članove da pre dolaska vozila na granični prelaz provere da li za tog vozača postoje izrečene kazne i mere zabrane ulaska u Rusiji i Belorusiji.

Ceo članak

AŽURIRANO: BELORUSIJA UVELA ZABRANU KRETANJA ZA TERETNA VOZILA IZ EU

13/05/2022

Belorusija je uvela zabranu kretanja preko granice Evroazijske ekonomske unije u Belorusiju za teretna vozila koja su registrovana u EU.

Ceo članak

EU UVELA NOVI PAKET SANKCIJA KA RUSIJI

11/04/2022

Evropska unija usvojila je novi paket restriktivnih mera ka Rusiji. Među ovim paketom našle su se i restriktivne mere u vezi sa transportom.

Ceo članak

OBAVEŠTENJE AMBASADE SRBIJE U POLJSKOJ U VEZI PROBLEMA NA GRANIČNIM PRELAZIMA

Ambasada Republike Srbije u Poljskoj u dopisu koji je uputila Udruženju upozorava prevoznike u slučaju prelaska poljsko-beloruske i poljsko-ruske granice.

Ceo članak