Rusija

                

KARTICE KOMPANIJE ARIS I DALJE MOGU SLUŽITI ZA SIPANJE GORIVA U RUSIJI I BELORUSIJI

17/05/2022

Usled trenutne situacije na istoku Evrope, brojne međunarodne kompanije povukle su se sa tržišta Rusije i Belorusije među kojima su i snabdevači naftnim derivatima. Time je onemogućeno korišćenje kartica za gorivo koje su prevoznici do sada upotrebljavali na teritoriji tih zemalja. Platne kartice Aris i dalje se mogu koristiti za snabdevanje gorivom  u Rusiji, Belorusiji […]

Ceo članak

AŽURIRANO: PROVERA POSTOJANJA IZREČENE KAZNE VOZAČU PRE ULASKA U BELORUSIJU I RUSIJU

13/05/2022

Usled velikog broja slučajeva gde vozilima domaćih prevoznika nije dozvoljen ulazak na teritoriju Belorusije ili Rusije nakon provere postojanja kazni od strane službenika granične policije, Udruženje savetuje sve članove da pre dolaska vozila na granični prelaz provere da li za tog vozača postoje izrečene kazne i mere zabrane ulaska u Rusiji i Belorusiji.

Ceo članak

NOVA TRAJEKTNA LINIJA IZMEĐU TURSKE I RUSIJE

18/04/2022

Kako saznajemo od kolega, u narednom periodu biće uspostavljena nova trajektna linija između Turske i Rusije.

Ceo članak

EU UVELA NOVI PAKET SANKCIJA KA RUSIJI

11/04/2022

Evropska unija usvojila je novi paket restriktivnih mera ka Rusiji. Među ovim paketom našle su se i restriktivne mere u vezi sa transportom.

Ceo članak

OBAVEŠTENJE AMBASADE SRBIJE U POLJSKOJ U VEZI PROBLEMA NA GRANIČNIM PRELAZIMA

Ambasada Republike Srbije u Poljskoj u dopisu koji je uputila Udruženju upozorava prevoznike u slučaju prelaska poljsko-beloruske i poljsko-ruske granice.

Ceo članak

RUSIJA – ZABRANA IZVOZA POJEDINIH VRSTA ROBE

25/03/2022

Udruženje obaveštava članove da je izdat niz Ukaza Predsednika Ruske Federacije kojima se zabranjuje izvoz pojedinih vrsta robe.

Ceo članak

PROBLEM PRILIKOM PREVOZA BILJAKA I BILJNIH PROIZVODA IZ RUS I BY KROZ EU

16/03/2022

Zbog čestih poziva prevoznika koji su naišli na problem prilikom prevoza biljaka i biljnih proizvoda iz Rusije i Belorusije za Srbiju a u tranzitu Evropske unije, obratili smo se kolegama iz Poljske. Prema njihovim informacijama, problem proizilazi iz primene Uredbe EU o zaštiti bilja koja je usvojena 2019. godine a kojom je definisan spisak proizvoda […]

Ceo članak

POTENCIJALNI RIZIK BEZBEDNOSNE KRIZE U RUSIJI I UKRAJINI NA POSLOVANJE DOMAĆIH PREDUZEĆA

10/03/2022

Kompanija Info Point doo Beograd poslovni partner Udruženja, analizirala je spoljnotrgovinski odnos Srbije sa Rusijom i Ukrajinom, kako bi sagledali potencijalne rizike domaćih preduzeća vezanih za navedena tržišta.

Ceo članak

ODGOVOR MINISTARSTVA TRGOVINE U VEZI SA SANKCIJAMA EU

08/03/2022

Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija je na pitanje Udruženja dostavilo odgovor u vezi sa sankcijama Evropske unije koje utiču na prevoz robe za Rusiju i Belorusiju.

Ceo članak

RUSIJA – PROLEĆNE ZABRANE KRETANJA ZA TEŠKA TERETNA VOZILA

02/03/2022

Odlukom Ministarstva nadležnog za saobraćaj Rusije biće uvedene privremene prolećne zabrane kretanja na pojedinim putevima u određenim oblastima u Rusiji.

Ceo članak