KOMPLETIRANA PODRŠKA PREVOZNICIMA ZA PLAĆANJE PUTARINA U SR, HR i SLO PUTEM MOL SERBIA KARTICA

10/12/2021
HRV

Mol Serbia nastavlja sa implementacijom dodatnih usluga koje njihovim korisnicima omogućuju lakše poslovanje. Pored postpejd plaćanja srpske i slovenačke putarine, uvedeno je i plaćanje hrvatske putarine vezivanjem na MOL kartice. MOL Serbia ovim dodatno pojednostavljuje poslovanje svojim korisnicima i nastavlja praksu ponude postpejd plaćanja putarine bez naplate provizije!

HRVATSKA – Od novembra 2021. godine korišćenje elektronskog sistema naplate putarine u Hrvatskoj dostupno je uz korišćenje MOL Group Gold Europe kartice. Sada postoje dva načina za plaćanje hrvatske putarine ovom karticom:

1. Plaćanje putem ENC uređaja (kupovina uređaja na HAC prodajnim mestima ili korišćenje postojećih uređaja). Postupak povezivanja uređaja sa karticom je sledeći:

  • Popuniti pristupnicu za ENC (na licu mesta);
  • Priložiti očitanu saobraćajnu dozvolu;
  • Priložiti kopiju pasoša vlasnika vozila;
  • Priložiti Sertifikat o emisiji gasova (za teretna vozila).

Popust koji se ostvaruje je sledeći:

  • za putnička vozila 13,04%
  • za teretna vozila 30,43% i još zavisno o razredu emisije izduvnih gasova (dodatnih 3% za EURO4; dodatnih 5% za EURO 5 i EEV; dodatnih 12% za EURO 6)

2. Plaćanje karticom direktno na rampi (puna cena putarine)

SRBIJA – Pored ovoga, MOL Serbia nudi svojim klijentima i postpejd plaćanje srpske putarine. Više o postpejd plaćanju srpske putarine preko MOL Serbia pogledajte ovde.

SLOVENIJA – Podsećamo da je MOL Serbia omogućila i postpejd plaćanje slovenačke putarine. Više o postpejd plaćanju slovenačke putarine preko MOL Serbia pogledajte ovde.

 Udruženje podseća članove da su u skladu sa Ugovorom o poslovno-tehničkoj saradnji između Udruženja i MOL Serbia ugovorene posebne pogodnosti za članove za kupovinu goriva na MOL benzinskim stanicama u Srbiji kao i za kupovinu goriva u veleprodaji za sopstvene stanice za snabdevanje gorivom.

Za više informacija o ostvarivanju pogodnosti kod MOL Serbia možete kontaktirati Sekretarijat Udruženja.

Tagovi: